Sok kismamának megterhelő anyagilag az egy babával járó anyagi kiadások?
Nem megterhelő... ilyen kiadásokra mindig teszünk félre.
ha a gyógyszerre gondolsz kizárólag kipp kopp a lányom nem beteges és nem is járunk sokat partikába.
legutóbb anyósomhoz vettünk lázcsillapitót hogy ott is legyen ne kelljen itthonról vinni mert ha nem kerül haza az nagyobb gond... és vettünk neki dentinoxot is mert néha fájlalja az inyét ott ahol jön a köv. foga mindösszesen 2200.- ft-ot fizetttünk.
az egyéb kiadások? a pelenka... 22 hós és jó lenne már ha leszokna a pelusról de még nem érzi ha kell pisilnie nem jókor ül a bilire úgyhogy ez még halódik... talán ez a legnagyobb összeg. a ruhákat turiban veszem kb.200.-/darab áron.
szóval összességében nem megterhelő.
Igen az nagyon fáj lelkileg ...
Ilyenbe még nem gondoltam bele.
szoktam leadni a védőnőnek kinött ruhákat mert a valóban rászorulók kapják tehát tudom hogy ténylegesen segitek. ez jólesik nekem is hogy nem a kukába dobom ...
ahol a szülő a munkahely elvesztését éli át ... nekem is volt ilyen amikor független még család nélkül voltam és úgy is megrázó volt.... eszméletlen lehet átélni de a párom biztosan elmenne rakodni is csakhogy ne kerüljünk ilyen helyzetbe -egyébként hivatása van igy nem áll fenn a veszély- és akkor természetesen én is elmennék dolgozni....
szóval az a nagy kerek igazság hogy nem szoktam ilyesmibe belegondolni..
Off: Nekem multkor szuri után 3 órát sirt síkitva a babám.Még a cicin se nyugodott meg. Most negyed óráug sirt csak,s megnyugodott utána de most evett elötte és kábább volt,lehet azért.
Mennyibe kerül a Dentinox?
Szerintem a szegényebb országokban is van megfelelő gyógymód nyügi esetén(pl gyógynövény levelével bedörzsölik vagy mittomén:))
jujj elolvastam a kérdésed. Hát nem tudom mi lesz ha megszületik a picink. Ez tényleg nagy kiadás. Nálunk csak párom dolgozik, én csak gyest és családit fogok kapni, érettségim sincs. Ígysem jövünk ki sosem hónap végéig, mindig segít valaki, vagy éppen akad maszek munka. És ha egyik se lesz akkor nem tudom mivan...
Örülök, hogy ezeket leírtad, szegényke biztos én sem fogom bírni, hogy ott szenved, inkább szárazkenyéren és vizen fogok élni, hogy neki tudjak gyógyszert venni.
Mindenesetre eléggé elgondolkodtatott...
22/L 35 hetes
29 hetes terhes vagyok.
Kapasbol az egyik ismerosomet juttattad ezzel eszembe, ahol a lany osszeallt egy afrikai fiuval ahonnan szuletett egy szep pepita gyermek. A lany feher, kessel villaval eszik a fiu fekete, kezzel gyurja a kusz-kusz-t.
Mikor a lanyra rajott a szulhetnek a fiu nem ertette, miert ilyen nagy ugy ez? Hiszen afrikaban a nok ott a porban retekben szulik meg a gyermekeiket...
Erted az asszociaciomat? Igazabol valahol mindenkinek az a normalis amiben felno. A valaszok nagyresze is ezt sugallja.
En sokszor gondolok arra, hogy nem mondom felvet a penz, de van hol laknom es van mit ennem, es ruhaim is vannak milyen szerencses vagyok. Mert van akinek nemhogy gyogyszerre de kajara sem telik. De igazabol mindenki alkalmazkodik a sajat helyzetehez.
Igen, a kultúrális különbségek is okozhatnak problémát, hogy az egyik fél majd nem érti, hogy erre vagy arra miért is kell pénz.....A fekete-fehér családra gondolok.
De a kismama, aki fél majd a jövőtől érthetően teszi persze. De a párom is erre azt mondta, hogy hogy ha gyógyszer kell a gyereknek, és nem lenne tartalék, akkor mi is inkább vízen kenyéren élnénk, de akkor is megvennénk.
Most már az én kisfiam is jobban van, és túljutottam a sírása okozta traumán is. De nagyon tanulságos volt olvasni, amit írtatok. Köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!