Nem vagytok zavarban, amikor babakocsival vásároltok, hogy az áruházban biztos titeket figyel a biztonsági őr meg a kamera?
Én a Rossmannban is tapasztaltam ilyet néha.
De amúgy én úgy szoktam, hogy hangosan mondom a gyereknek, hogy kérsz inni, jó akkor várj egy percet kiveszem a teád, vized stb. Aztán jó távol állok az árutól, a jó széles sor közepére, hogy minden távol legyen, aztán nyugodt, határozott mozdulatokkal kiveszem ami kell, aztán becipzározom a táskám, és jó feltűnően odaadom a kicsinek amit kért, hogy tessék itt van, ezt kérted? Vhogy így csinálom. De azért igyekszem olyat tartani magamnál amit ott nem lehet kapni, vagy bementkor szólok, hogy van a táskámba ez az, amit tuti lehet ott kapni. Aztán jól szétnyitom a táskát és belenéz, vagy ami olyan leragasztjuk és akkor tuti. De amúgy pl babapiskótát úgy próbálom vinni, hogy nem az eredeti csomijában, hanem natúr neylonban, vagy a Kubu Play-es üvegben nekünk sima csapvíz van. Így ha gond van, tudok mire hivatkozni. Meg a pénztárnál ha a párom is ott van, akkor hangosan mondom hogy minden megvan, és mintha én nézném csak megemelek magamnak mindent, kabát ilyesmi. Így a pénztáros is belelát. Neki sem lesz belőle baja, hiszen látják hogy nézte félszemmel. Valamint a babakocsit úgy fordítom, hogy belelássanak vagy alulra lássanak a tárolóba, hogy üres vagy mi van benne. Volt olyan is hogy mekérték mutassam meg, emeljem meg én meg szívesen, felháborodás nélkül megtettem, hiszen tiszta a lelkiismeretem és ez a dolguk, mert ha nem teszik akkor ki is rúghatják a dolgozót. De amúgy én voltam pénztáros is, tehát a másik oldalon is, így tudom milyen mikor megkövetelik hogy mindent megnézni, felemeltetni, felpakoltatni. De ha az ember többször hangsúlyozza, hogy figyelik és ha nem teszi akkor ki is rúghatják és mellé kedves, türelmes, akkor a vásárló nem háborog se így se úgy. Hanem megértik, hogy ez hozzátartozik és másnak a munkája múlthat rajta. Mert a munkáltatók nagyon szemetek tudnak lenni.
Úgyhogy míg tiszta a lelkiismeretünk, addig csak élvezzük, hogy van kíséretünk.
De amúgy engem is szoktak követni, én is volt hogy már majdnem megkérdeztem, hogy ennyire csövesnek nézek én ki? Bár jó van olyan hogy sokat tapizok dolgokat, elolvasok, pedig nem veszem meg, de hát valahol ki kell élnem magam, pláne úgy hogy nem is akármit vehetek meg. Meg hát így tudom meg mi micsoda és így okosodok. De azért általában nem úgy csinálom ezt, hogy leveszem majd szétnézek és stb. Úgyhogy igazából én csak mosolygok ezen és mindig arra gondolok, hogy ez a dolga, legalább nem unatkozik.
De csináltam már olyat, hogy direkt minden sort végigjártam, ötfélét megnéztem rajta, aztán vettem két darab valamit. És halálnyugodtan elmentem a kasszától. De nem szeretem provokálni az ilyesmit, nehogy aztán egyszer legyen olyan a táskámba, amit ugyan nem ott vettem, de van ott is, aztán rám kiabálják.
De egy nőnek kell is bogarászni a termékek között, ha már ennyiféle áru van, miért ne.
Amúgy meg kell tanulniuk a kereskedőknek is, hogy a nézelődőből lesz a vásárló! Ne csak azt a vevőt értékeljék, aki mindig vásárol is, pláne sokat. Főleg ez a kisboltokra igaz.
Hát lányok, kellemetlen vagy sem, nekik ez a dolguk. Sajna tényleg szükség van erre, mert ti lehet nem loptok, de vannak olyan anyukák, akik így lopnak. Ezért ezek az óvintézkedések. Férjem is kamerán lesi a vásárlókat egy hiperben. Hát had ne mondjam, hogy miket ki nem próbálnak az emberek, hogy hová dugják a szajrét. És bizony kismamák is.
Én azt mondom, hogy amíg nincs félnivalótok, fölösleges ezen aggódni. Engem ma figyelt a boltban egy őr és csak kuncogtam rajta. :) Ha jól esik neki..... :D
Utolsónak: lehet az én válaszomra reagáltál, én írtam, hogy ez a dolguk. Én arra gondoltam, hogy figyelni a vásárlókat a dolguk. De ez a jogtalan motozás nagyon DURVA! Nincs joguk hozzá! Ha látták, hogy eltett valamit, akkor sem motozhatnak, tényleg rendőrt kell hívni! Amúgy ha kimentek a rendőrök, ők se motozhatnak, ha nincs köztük nő! Meg kell kérniük egy nőt (pl eladó), hogy menjen be.
Amúgy sok helyen tényleg félnek a kissebbségiektől. Férjem is mesélte, hogy leszólt az őrnek, hogy tartsa föl az épp mellette elhaladó két "ÚRIEMBERT", mire az őr addig tökölt, hogy elhúzhassanak. Nem merte őket megállítani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!