Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a dologról? A szomszéd csaj hozzátáplálása!

Figyelt kérdés
6 hós lesz a lánya, de már eteti párizsival, kenyérrel, krémtúróval?? Mit szóltok ehhez?? És persze, ezt mind úgy mondja, mintha tök természetes lenne. 6 hós kislány anyukája
2009. júl. 8. 10:45
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
51%

Mondtam én egy rossz szót is????

Adjon neki. Ezt hangsúlyoztam. Mindenki úgy csinálja, ahogy neki és a babájának a legjobb.

Igaz az én fiam 4 hónapos kora óta nem eszi meg a tápszert. Löttem volna főbe magam????

2009. júl. 8. 11:22
 12/23 anonim ***** válasza:
75%
Nekem sincs véleményem róla. Mi közöm/közünk van hozzá? Az ő gyereke, úgy eteti ahogy jónak látja. De amúgy képzeld el, hogy ezelőtt húsz évvel tök természetes volt az, amit csinál. Te is ettél ennyi idős korban ilyesmiket, kérdezd csak meg az anyukád. Ráadásul nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én sok babás könyvet megvettem előre, hogy fel tudjak majd készülni a babára. Hát mindegyikben más a hozzátáplálási táblázat. Plusz mást mond a védőnő is és az orvos is. Az anyukák meg mondják a 20. verziót kb. Ezek után döntse el az ember lánya, hogy csinálja. Szóval ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem olyan egyértelműen és élesen kell meghúzni ezeket a határokat. Minden gyerek más és más.
2009. júl. 8. 11:26
 13/23 A kérdező kommentje:
Miért vagyok én rosszmájú???? Nem értem, én csak azt kérdeztem, hogy mit szóltok ehhez. Ennyi. Ezért nem kell lehurrogni!!!
2009. júl. 8. 11:28
 14/23 anonim ***** válasza:
25%
Én nem tartom helyesnek, de amíg nem akarja másra ráerőltetni a saját módszereit, addig rá kell hagyni. Sajnos első kislányomnál belé is belé akarták tukmálni a tehéntejet már 4 hónapos korában, komoly magyarázási hadműveletekbe kellett kezdenem, hogy ezt miért nem szabad. Vannak olyanok, akik egyszerűen nem hajlandóak elfogadni a modern kor kutatási eredményeit (pl. a tehéntejre vonatkozó tilalmat 1 éves kor alatt), nem lehet meggyőzni őket. Sőt, olyat is láttam, akinek gyerekei nem gyengén allergiásak, de ennek ellenére is tehéntejjel tömte a környezetében élő (nem saját) kisbabákat.
2009. júl. 8. 11:32
 15/23 anonim ***** válasza:
65%
Szerintem se szólj bele a dologba, és ne is foglalkozz vele. És speciel betartottam a trendet (11 hónapos a fiam) etetésbe, altaltásba, stb, szóval mindenben. És ma már nagyon sok mindent bánok (még most is szopizik éjjel, úgy kell belediktálni a főzeléket, válogatós, rossz evő). De azt már tudom, hogy a második babámmal az összes könyvemet mélyen elzárom, és csak az ösztöneimre hallgatok. Szóval szerintem mindenki tegyen a belátása szerint.
2009. júl. 8. 11:38
 16/23 anonim ***** válasza:
60%
Én sem értem miért kell mindig mással foglalkozni. Had döntse már el mindenki, hogy hogy eteti, hogy neveli a gyerekét. Az én lányom is evett már ilyen dolgokat fél évesen, engem is sokan megszóltak érte, de nem érdekelt. Én sose könyvből neveltem gyereket, igyekeztem mindent ösztönösen csinálni. Nem méricskéltem a gyereket minden evés után, nem óvtam a széltől is. Ettől tényleg rosszabb anya lennék? A lányom 9 éves már, semmi baja nem lett (nem hiszem, hogy csak szerencsém volt). Egy kezemen megtudom azt is számolni, hányszor volt betegség miatt otthon az óviból vagy a suliból. Nem kell mindentől óvni egy gyereket. Azzal meg, hogy feltetted ezt a kérdést saját magad minősíted, gondolom a szomszédnak jópofizol a szemébe, másnak meg kibeszéled.
2009. júl. 8. 11:39
 17/23 anonim ***** válasza:
76%
Nyilván azért írtad ki ezt a kérdést, hogy majd jól lehurrogjuk a szomszédodat és együtt pocskondiázzuk veled. Ez nem volt szép. Egyébként ha már az új kutatási eredményekre hivatkozol, akkor nézz is utána! A glutén tartalmú élelmiszereket, ami a kenyér is, 6 hónapos korban javasolt bevezetni a legújabb kutatások szerint. A túrót 7 hós kortól ajánlják és szárnyas húst is ehet a gyerek már 6 hósan (mondjuk így párizsi formájában még várhatott volna), de így olyan nagyot nem vétett. Ha ennyire zavar a dolog, akkor azt nem nekünk kéne itt elmondanod, hanem a kedves szomszédnak. De ha jól sejtem a szemébe nem mered mondani, csak a háta mögött.
2009. júl. 8. 11:45
 18/23 anonim ***** válasza:
48%

Szia!

Én nem szólok hozzá semmit, mert nem ismerem se őt, se a körülményeket, se a babáját.

Arra nem gondoltál, hogy azért eteti már mindenfélével, mert örül, hogy egyáltalán eszik? Vagy hogy mindezt orvosi utasításra teszi? Én ismerek ilyet, nem is egyet.

Van amit én se tartok be és van olyan, amit én is. De ez nem tőlem függ, hanem a babámtól.

A hozzátáplálási "szabályok" nem kőbe vésett dolgok, hanem iránymutatásként kell felfogni.

Én 6 hónapos koráig kizárólag anyatejjel tápláltam, plusz folyadékként a nagy melegben is anyatejet adtam, így láttam jónak. Viszont volt olyan barátnőm, akinek én (is) mondtam, hogy adjon vizet a babájának, mert az nem normális, hogy csak és kizárólag szélcsövezés után tud kakilni a baba és akkor is kőkeményet. Szóval nem elsősorban a "szakirodalom" határozza meg, hogy mit mikor kell adni a babának, hanem maga a baba.

2009. júl. 8. 11:52
 19/23 anonim ***** válasza:
50%
Anno anyukámnak nem volt teje.Hugom a létező összes tápszert kihányta.A védőnők csak azt hajtogatták szoptatni,szoptatni.Üvőltött az éhségtől.Még anyu titokban(rákényszerült)répát pépesitett,hogy átfolyon a cumis üvegen.Kecske tejet adott neki,stb...A hugom ekkor 6hetes volt.Most van egy trend,hogy kell etetnünk,ha akarod követed,ha akarod nem.Nem szolók én sem semmit,a szomszédlánynak van teje,mégis 4honaposan megkezdte a hozzátáplálást.Lehet,hogy nekik van igazuk.
2009. júl. 8. 12:18
 20/23 anonim ***** válasza:
32%
Nem mindegy hogy mit vagy te mit szolunk hozza?!ugyis azt csinalja amit akar :S Miert foglalkozol mas ugyeivel?
2009. júl. 8. 12:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!