Gyerek után járó szabadságról kérdeznék, ami az apát illeti?
1. vagyok
Nekünk nem kellett igényelni, egyikőnk munkahelyén sem. Mindkét helyen mondták, hogy ez automatikusan jár. Persze inkább igényelje az ember potyára, mint ne igényelje és emiatt ne kapja! :)
Úgy szeretem, ha azt, amit tudok, mert azzal dolgozom, leírom, és más megcáfolja. Tessék:
(2)338 A munkavállalónak a tizenhat évesnél fiatalabb
a) egy gyermeke után kettő,
b) két gyermeke után négy,
c) kettőnél több gyermeke után összesen hét
munkanap pótszabadság jár. A pótszabadság szempontjából a gyermeket először a születésének évében, utoljára pedig abban az évben kell figyelembe venni, amelyben a tizenhatodik életévét betölti.
Azaz a pótszabadság JÁR. Nem kell igényleni. Az más dolog, hogy esetleg a főnök így csinálja. Általában a főnökök sem látták még az Mt-t részletesen. Tudom, mert sokat szenvedek velük, mire elmagyarázom nekik.
Kedves kérdező!
Sokan dolgozunk ebben a szakmában, én is egy vagyok közülük.
Munkahely válogatja, hogy is csinálják.Sok helyen van igénylőlap, amit minden évben ki kell tölteni, sok helyen viszont automatikusan "adják".
És itt jön be az életszerűség, mert nálunk is előfordult, hogy bizony a szülő nem kérte(hiába járna neki), mert úgy érezte...az ő dolga.
Én támogatom az igénylőlap kitöltését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!