Mit tennétek ebben a helyzetben?
Férjemmel megromlott a kapcsolatom 1 hónapja. El is költözött az édesanyjához.14 hónapos gyermekünk van, akit 37ezer ft-ból kell eltartanom :(
Kijelentette, hogy nem fizet gyerektartást, mert a lakásomban, amiben laktunk kifestette a konyhát. Mondtam neki, hogy ne is fizessen, mert mindenképp bölcsibe kell mennie a kislánynak szeptemberbe és el kell mennem dolgozni, akkor pedig nem leszek rászorulva. Ebben meg is egyeztünk, erre most, hogy utalták a gyest a közös bankszámlánkról lenyúlta és most itt vagyok egy fillér nélkül a kicsivel. Hétfők kereket is oldott. A bíróságon annyit mondanak, hogy nem jelenthetem fel, mert a férjem és van a számlához hozzáférése, viszont nem tudok tőle elválni, ha nincs meg. Mit csináljak, hova fordulja? Légyszi segítsetek!!!
gennyláda...
a gyerektartást már előbb is kérheted,minthogy elváltok,de sajnos valszeg nem lesz honnan behajtani,ha nem dolgozik.
Legelőször változtass bankszámlaszámot! és jelentsd be a tb-nek, hogy máshova kéred a gyest, így a következőt már nem tudja lenyúlni.
Nagyon sajnálom, hogy így jártál! Nincs esetleg valamilye, ami nálad maradt és el tudnád adni? Talán abból szerezhetnél egy kis pénzt.
A gyerektartást pedig ne hagyd!!! Igenis fizessen, a bíróság majd behajtja (ha ugyan van miből).
Gyermekjóléti szolgálathoz menj be. Biztos tudnak segíteni mindenben. A különféle juttatások igényléséhez és hogyan járj el a férjeddel szemben. De a legfontosabb a bankszámla azonnali megváltoztatása hogy csak te férj hozzá.
Sok erőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!