Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit tennétek ebben a helyzetben?

Mit tennétek ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Férjemmel megromlott a kapcsolatom 1 hónapja. El is költözött az édesanyjához.14 hónapos gyermekünk van, akit 37ezer ft-ból kell eltartanom :(

Kijelentette, hogy nem fizet gyerektartást, mert a lakásomban, amiben laktunk kifestette a konyhát. Mondtam neki, hogy ne is fizessen, mert mindenképp bölcsibe kell mennie a kislánynak szeptemberbe és el kell mennem dolgozni, akkor pedig nem leszek rászorulva. Ebben meg is egyeztünk, erre most, hogy utalták a gyest a közös bankszámlánkról lenyúlta és most itt vagyok egy fillér nélkül a kicsivel. Hétfők kereket is oldott. A bíróságon annyit mondanak, hogy nem jelenthetem fel, mert a férjem és van a számlához hozzáférése, viszont nem tudok tőle elválni, ha nincs meg. Mit csináljak, hova fordulja? Légyszi segítsetek!!!

2009. júl. 8. 07:38
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom felfogni, hogy vannak ekkora sz.r alakok, mint a férjed. Én a helyedben felhívnám az anyját, ő biztosan tudja hol van a fiacskája. Gyerektartást pedig nem lehet egy konyhafetéssel kiváltani, ha odajuttok, kérd a bíróságon nyugodtan. Az anyjával mindenképp beszélgess el.
2009. júl. 8. 07:47
 2/12 A kérdező kommentje:
Voltam tegnap anyósomnál. Ő is nagyon szeretné tudni, hogy hol van, mert rajta élősködött 1 hónapig. Persze ahogy külön mentünk ki is rúgják a munkahelyéről és anyósom tartotta el. Állítólag adott neki 10ezer ft-ot, hogy a gyárból kapta leszámoláskor. A legszörnyűbb az egészben, hogy soha nem gondoltam volna ezt róla.
2009. júl. 8. 07:50
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
Menj be a gyámügyre, ott biztosan segítenek. És a kicsi után igenis kérd a gyerektartást, az neki jár, az ő pénze, nem a tied. Azt is letiltja a gyámügy a fizujából.
2009. júl. 8. 07:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

gennyláda...

a gyerektartást már előbb is kérheted,minthogy elváltok,de sajnos valszeg nem lesz honnan behajtani,ha nem dolgozik.

2009. júl. 8. 08:06
 5/12 A kérdező kommentje:
hát igen, de nem is akartam kérni tőle semmit, csak legalább a kislány pénzét ne vitte volna el. abból fizetném a rezsit. szerencsére hétvégente dolgozom abból a kiadásainkat tudom fedezni, de a rezsivel mi lesz?
2009. júl. 8. 08:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Legelőször változtass bankszámlaszámot! és jelentsd be a tb-nek, hogy máshova kéred a gyest, így a következőt már nem tudja lenyúlni.

Nagyon sajnálom, hogy így jártál! Nincs esetleg valamilye, ami nálad maradt és el tudnád adni? Talán abból szerezhetnél egy kis pénzt.

A gyerektartást pedig ne hagyd!!! Igenis fizessen, a bíróság majd behajtja (ha ugyan van miből).

2009. júl. 8. 08:17
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekjóléti szolgálathoz menj be. Biztos tudnak segíteni mindenben. A különféle juttatások igényléséhez és hogyan járj el a férjeddel szemben. De a legfontosabb a bankszámla azonnali megváltoztatása hogy csak te férj hozzá.

Sok erőt.

2009. júl. 8. 09:09
 8/12 anonim ***** válasza:
Mindenét tedd pénzé, amit otthon hagyott, márha van valami lánc, óra, ilyesmi...a szemét mocsok! Jajj, nagyon sajnállak, ilyen görényt!! Az ilyen alakok szoktak egy hónap mulva az ajtót kaparni meg a küszöböt rágni....na akkor legyél nagyon erős és gondolj vissza, mit csinált!
2009. júl. 8. 09:46
 9/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs neki semmije már nálam, mindent elvitettem vele. De képzeljétek most telefonált az anyja, hogy betört hozzájuk és elitt egy pár holmiját meg ezer forintot az öccsétől. Totál bebolondult. Beszéltem a védőnőnkkel és ő is a családsegítőt javasolta. Állítólag kaphatok kamatmentes hitelt tőlük. ja és kapunk ingyen tápszert a kislánynak. Már ez is nagy segítség lesz.
2009. júl. 8. 14:36
 10/12 A kérdező kommentje:
elitt=elvitt
2009. júl. 8. 14:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!