Hogyan kell bevezetni a tejet?
Lányomnak először főzelékeket készítettem el tejjel. 2,8-as bolti tejet vettem. (nekem 2,8-ast vagy 3,5-öst ajánlottak)
Később önmagában is megitta, langyosan.
Hogy mennyit "kell" meginnia arra nincs szabály, mert minden gyerek más, mást is esznek, valamelyik szereti, valamelyik meg nem.
Lányom pl. az elején még szerette a tejet, bár akkor sem ivott sokat belőle (este kb. 150-200 ml-t), utána meg elutasította. Tápszert sem kért, sem tejitalt, így neki a fehérje miatt sok húst, tojást és egyéb tejterméket adtam, pl. joghurtot, sajtot.
Szokták mondani, hogy fél liter tejalapú táplálék legyen meg, de ez csak egy irányadó szám. Egyes gyerekek ennek töredékét sem isszák, míg mások jóval többet kérnek belőle.
Én 1 évesen kezdtem neki adni főzelékekkel, 15 hónaposan meg önmagában is. De van, aki hamarabb is bevezeti, és igen, egy idő után helyettesíti a tápszert.
Én soha nem kevertem össze a tejet a tápszerrel, nem hígítottam vízzel, és nem forraltam a bolti tejet. Csak megmelegítettem neki, és megitta. Most lassan két éves, és nagyon jó étvágyú, de a tejet nem issza, egy kortyot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!