Mikor kell már bevezetni a tejet, illetve tejitalt még szopizós babának? 1 éves múlt.
Amiben tejpor van, az is allergizálhat?
Beba Pro 1+ gyerekital szimpatikus, de félek, nehogy allergiás legyen.
1 évesen miért lenne allergiás?
én 10,5 hónaposan adtam kisfiamnak először 2 kanál felforralt házitejet a krumplipüréjébe majd 1/3,tej 2/3 víz tejbegrízt,11 hónaposan 1/2 tej,1/2 víz tejbegrízt,lassan 1 éves és most jön a 2/3 tej,1/3 víz
nyugodtan adhatsz neki tejet,nem hinném hogy baja lenne,ha nincs tejérzékeny a családban meg abszolút, 1 éves szinte mindent ehet már
1. nem KELL bevezetni a tejet, csak adhatsz neki 12 hónapos kora felett.
2. felesleges a tejital adhatod a felforralt és lehűtött bolti,házi tejet.
HA allergás lenne, az már kidrült volna, ugyanis a tehéntej az anyatejen is átmegy, az én lányom allergiás tünetei másfél hónapos korában már jelentkeztek, kiütés, véres széklet, hasfájás, állandó hasmenés, stb. A tejpor, tejsavó, tejcukor, stb ugyanúgy allergizálhat, a jelenleg boltban kapható élelmiszerek közel 80%-a tartalmazza valamelyiket, így tuti jutott már a hozzátáplálással a babád szervezetébe.
Valóban, nem kell tejitallal bevezetned. Adj neki először sajtot, aztán kefirt, majd joghurtot, az allergizáló hatás (fehérje-telítettség) ebben a sorrendben nő bennük. HA midnegyik megvolt és semmi gond, akkor nyugodtan adhatsz sima forralt tejet is, nem lesz baj!
Az a korosztály amielyk korán péárhetesen kapott tejet az az aynukáink és a mi kortosztáklyunk nézz körbe mennyi a vese cukor magas vérnyomásos és elhizot és így vonj le tudoméányos következtetéseket.
!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!