A tejet hogy kezdjem el bevezetni? Te hogy csináltad?
Én nem kevertem semmivel. Egyszerűen adtam neki forralva,házit vagy 3,5%-os boltit.
Két héttel múlt a lányom 1éves mikor először tejet kapott. Akkor fogyott el a tápszer,de előtte is kapott már tejjel készült ételeket!
Én 1 éves korában kezdtem el adni a kislányomnak a bolti tejet.Nem kevertem tápszerhez és nem is hígítottam.2,8-as tejet adok neki felforralva.Már 2 éves de még forralom,sokan írják hogy nem kell de engem nem érdekel.
Először reggel adtam neki rendes adagot és mikor láttam hogy nincs tőle baja akkor már este is azt kapott.Kb 15 hónapos kora óta pedig este sima tejet kap reggel pedig teszek neki bele macikávét vagy kakaót felváltva.
A természetes körülmények közt élő emlősök két dologban feltétlenül következetesek, ami alól sajnos, az ember kivétel.
1. Nem fogyasztják más faj tejét.
2. Elválasztás után nem fogyasztanak tejet. A tej kizárólag a saját faj fiatal egyedeinek számára való.
Akinek a gyermeke gyakran betegszik meg fülfertőzésben, kérem, figyelje meg a kicsi étrendjét. Bármibe lefogadnám, hogy rendszeresen kap tápszert, vagy tejet az a szegény gyerek, esetleg mindkettőt. Csak abba kell hagyni (vagy erőteljesen csökkenteni) A tehéntej itatását, és hamarosan megszűnik a hajlam ezekre a panaszokra. Talán lesz még egy fülgyulladása, esetleg pár napig még folyni fog a kicsi orra, amíg a kis szervezet megszabadítja magát a korábbi tejfogyasztás maradékaitól, de utána meg fog szűnni a baj, amiről korábban azt hittük, hogy élete természetes velejárója. Nem, sem az eldugult, váladékozó orrba, sem a fájó fül miatti folytonos sírásba nem kell beletörődni!
A tej fehérje alkotórészét hívják kazeinnek. Figyelem, ebből készítik a kazeinenyvet, egy roppant erős faragasztót, amit elsősorban asztalosok használnak!
A tehéntej kazeintartalma 300 százaléka az anyatejének! Ember számára mindez emészthetetlen! A kazein baktériumos lebomlásának melléktermékei viszont vastag, nyúlós nyálkává állnak össze, ami a nyálkahártyára tapadva eltömíti a testet!
V. McCollum professzor szerint a tejfogyasztás nem létszükséglete az embernek. Fölhívta a figyelmet a kelet-ázsiai példára, ahol a tej egyáltalán nem járatos étel, sohasem élnek vele. A táplálék alapja ott elsősorban rizs, szója, édesburgonya, bambuszrügy és más zöldség, mégis szembeötlő, mennyire kivételesen egészséges, erős, kitartó, munkabíró a táj népessége. Csontozatuk ép, fogazatuk világviszonylatban is a legjobb, ami feltétlenül az ő javukra szól a tejfogyasztó népességekkel való összehasonlításban."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!