7 hós babának igy téli idöszakba mirelitböl vagy konzerböl jobb bevezetni pl a brokkolit vagy a cukkinit?
Mindenképpen a mirelit a jobb, mert az hamar a szedés után fagyasztják, tápértékben majdnem olyan, mint a friss. (Ha van lehetöséged saját termést vagy megbizható valakitöl beszerzett zöldségeket saját magad lefagyasztani, az még jobb). A konzerv lényegében meg van fözve, és úgy áll, idöközben minden értékes anyag elbomlik benne. Ezen kivül a legtöbben még tartósitószer is van, ami szintén nem egészséges.
Nyugodtan fözhetsz saját magad a gyereknek, csak ne füszeretd erösen.
Az orvos meg azért mondja a bébiételt, mert azért fizetik, hogy azt reklámozza.
Részben csatlakozom előttem szólóhoz.
A doki nem hiszem, hogy ezért kap valamit, hogy babapapit reklámozzon. MI azt adtunk nekik, szerették, és semmi gond nem volt áttérni az igazi hamikra.
Kérdésedre, a mirelit a jobb, mint a konzerv, azért amit az előttem mondott, sőt tartósítószerek is vannak a konzervben, sőt a konzerv aluminium anyaga is káros lehet allergiát okozhat gyermekeknél.
hát persze, a dokik mind gonoszak, és pénzéhesek!!!
jézusmária..
minek mentek orvoshoz, ha csak azt hisztek el neki, amit akartok? most komolyan..
Én bébiételben adtam a lányomnak,de a kérdésedre válaszolva:a mirelit sokkal jobb,mint a konzerv.
Lányom sok mindent bébiételből kap,de ugyanakkor ha olyat főzök amit ehet ő is,akkor abból adok neki és simán megeszi,most 7és fél hónapos.
Ha lehet, piacon vásárolj termelötöl, vagy ha megoldható, a saját (esetleg szülöi)kertböl. A boltokban kapható mirelit is jó, de csak az, ami nincs feldolgozva, izesitve vagy füszerezve, mert azokban már sok adalék lehet. A legjobb minden zöldséget a szezonjában venni, akkor a legegészségesebb.
Mellékesen a bébiétel is KONZERV, mégha sokan nem is gondolnak rá. Valamikor megfözik, beüvegezik és amig vár a sorára, addig szépen lassan lebomlanak benne a vitaminok. Az egyetlen különbség, hogy általában tartósitószer nincs bennük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!