Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor kell már bevezetni a...

Mikor kell már bevezetni a tejet, illetve tejitalt még szopizós babának? 1 éves múlt.

Figyelt kérdés

Amiben tejpor van, az is allergizálhat?

Beba Pro 1+ gyerekital szimpatikus, de félek, nehogy allergiás legyen.

2012. ápr. 17. 19:24
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Upsz, ne vitatkozzatok, kérlek, nem ezt szerettem volna :)

Mindenki csinálja, ahogy jónak látja, és kész!

Szerintem egyébként -több cikket olvastam róla, pl baba magazinban- az eltérő (anyatejtől) összetétele miatt a tehéntej nem optimális babáknak, védőnőnk szerint minél később kap, annál jobb, akár 2 éves korig is lehet várni.

Bizonyos anyagok nagy arányban vannak benne, amik terhelik a baba veséit, satöbbi.

Ez nem jelenti azt, hogy biztosan és minden gyereknek baja lesz tőle, szerintem inkább csak annyi, hogy 1000-ből egynek lesz, de én ezt a kockázatot sem szeretném vállalni.

Joghurtot, sajtot, túrót kap már, kb 1 éves kora óta.

Ha lenne valami allergia, kijött volna már?

Párszor kapott már (pl nagyitól...) csokit is, hogy Húsvét volt, akkor már az is allergizálta volna, azt mondjátok?

Amúgy sosem kapott tápszert, és most sem arra gondoltam.

A tejitalnak az a lényege, hogy tele van fontos vitaminnal és ásványi anyaggal, optimalizált tej tulajdonképpen 1 éveseknek, ugyanilyen van 2 éveseknek is.

Annyira nem drága, hogy ne vehetném meg, így mivel én ezt érzem optimálisabbnak, ezt szeretném. Csak ebből is több márka van.

A Beba Pro 33% sovány tejport tartalmaz, a többi gyakorlatilag vitamin. Mit gondoltok?

2012. ápr. 18. 10:27
 12/12 anonim ***** válasza:
Mindenhol mást olvashatsz leginkább azért,mert a tápszer gyártóknak,és tejital gyártóknak az a legjobb ha a szülők minél később adnak tejet a gyereknek.Nem okoz felnőtt kori vesebetegséget,elhízást,magas várnyomást,ezek sületlenségek,a tej nagyon egészséges,minden védőnő és orvos mást mond főleg akinek szerződése van tápszergyártó cégekkel.Mindig más a trend,ha rájönnek hogy elérik az allergiát azzal pl hogy glutént csak 1 éves kor után szabad akkor változtatnak így van a tejjel is,nem értem miért gondolják a mesterséges vackok jobbak,nekik talán igen bejön a sok pénz de a gyerekeknek nem hinném.Kijött volna már,hogy allergiás babád,szerintem nyugodtan próbáld mega tejet,vagy házitejet vagy 3,5%os bolti tejet,a házitejet forrald fel előtte.
2012. ápr. 18. 11:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!