Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Tejet egy étkezés kiváltásával...

Tejet egy étkezés kiváltásával kell majd bevezetni, vagy étkezés mellé ihat tejet a babám?

Figyelt kérdés

Remélem azért nem írtam le bután a kérdésemet.

tehát, egy étkezést kell kiváltani mondjuk 2 deci tejjel? (persze hígítva meg ilyenek)

vagy étkezés mellé kell adni, ahogy mi felnőttek is innánk?

2012. febr. 17. 11:04
 1/5 anonim ***** válasza:

Fura kérdés :) Ha boci tejre gondolsz, akkor egyik sem :)

Azt adod a tápszer, vagy tejital helyett. Azaz ha este tápszert ivott eddig, akkor eztán forralt tejet adsz neki.

2012. febr. 17. 11:40
 2/5 anonim ***** válasza:

Annyira én sem értem a kérdést. Mire elértek a tejhez (1 éves korában), már jó eséllyel minden étezést kiváltottatok.

Mindkét lányommal úgy csináltam, hogy reggelihez, kalácshoz például 1 éves kora körül megkínáltam 1-2 korty higított tejjel. Aztán egyre többet adtam, végül már nem higítva adtam rendes mennyiséget (1-2 decit).

2012. febr. 17. 11:45
 3/5 A kérdező kommentje:

hát úgy értem, hogy mivel a babák többsége reggel és este tápszert iszik, ezért majd ha már iszik tejet, akkor mondjuk elég reggelire 2 dl tej, tehát kivált egy 2 dl tej egy teljes étkezést, mint egy tápszer, vagy nem?

vagy lehet mondjuk kalács mellé adni, mint ahogy mi is isszuk.

:)

2012. febr. 17. 11:48
 4/5 anonim ***** válasza:
Szerintem nincs rá szabály :-). Én 18hós kisfiam még reggel (+este) szopizik egy kicsit, aztán reggelizünk, és a szendvicsfalatkáihoz gyakran megiszik kb. fél deci tejet vagy kakaó, látja hogy én iszom, mindenben utánozni akar :-). Van 2 ismerősöm, akiknél 2,5 évesek a gyerekek, az egyik 6kor màr ébred,akkor tejet iszik, ha marad az adagjából, azt megissza később a reggelihez. Másik ismerős gyerek 9ig alszik, megissza a tejét, gyakran nem is eszik utána már ebédig semmit. Azért 2dl tejtől szerintem ùgy jóllaknak, hogy mellé már nem, majd csak később esznek.
2012. febr. 17. 13:22
 5/5 anonim ***** válasza:

:DDD a tej nem vált ki tápszert :)

ezt fejben eléggé túlbonyolítottad ;)

szóval a tej és a tápszer ugyanaz, azzal a pici különbséggel, hogy a tejfehérjét kicsit módosítják, hogy ne legyen annyira allergén, de ettől se jobban se kevésbé nem lesz tápláló.

és visszafele nem váltunk ki étkezést! a tejet/tápit váltjuk ki rendes kajára, de reggel és este megmarad egy-egy pohár tápi, majd a tápi helyett tejet adsz, de nem váltod ki és főleg nem kell vizezni!

2012. febr. 17. 16:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!