Olyan gyermeknek, akinek az édesanyja és a közeli rokonai allergiában ill. allergia alapú betegségekben szenvednek, mikor ajánlott tejterméket adni?
Savanyított tejterméket lehet már korábban adni (8 hótól). Tehéntejet én nem adnék 2 éves koráig. Bár meg kell mondjam, én nem hiszek ebbe a "tehéntej okozza az allergiát" álláspontban. Itt nagyon sok tényező játszik együtt, a levegőszennyezéstől a vegyi anyagokon keresztül minden, amit nem tudsz kivédeni.
A tehéntejnek egy nagy előnye van, az pedig a magas kálcium tartalom. (a fehérjén kívül) Kálciumra pedig szükség van. Én javaslom, hogy konzultálj a gyerekdokiddal.
11 hónapos kislányom asztmás (nem tejfehérje allergiás)emiatt és az apai ágon öröklődő hajlam miatt egy éves koráig tejmentes diéta van előírva. A pulmonológus azt mondta, hogy ha nem lenne asztmás, akkor is ezt javasolná, mert bármelyik szülő allergiája miatt (nem kell hozzá tejfehérje-allergia) indokolt a késleltetés. Így nagyobb az esélye, hogy kinövi az asztmát és nem lesz kisiskolás korára pollen allergiás srm. A Kismama magazin valamelyik tavaszi számában van egy hozzátáplálás táblázat és abban is ezt írja.
Szerencsére csak egy hónap van hátra a diétából, én is diétázom, mert szoptatok, már nagyon várom a végét...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!