14 hónapos kisfiamon piros pöttyök jelentek meg, a doki szerint allergia, de vajon mire?
Felvágottakban elég sok minden van, amire kijöhet allergia. Nyomozzatok utána az apróbetűknek, gyanús lehet pl. a szója, mustár, tej...
Úgy tudom, ritkábban, de olyanra is lehet valaki allergiás, amire addig nem volt, csak most sokallt be a szervezete. Így ha az újdonságokat elhagytátok már vagy két hete és még mindig pöttyös, érdemes lecserélni az öblítőt, mosóport, elhagyni a tejitalt, tojást, akárcsak nyomokban olajosmag-tartalmú pl. csokikat, paradicsomot, citrusféléket és aprómagvas gyümiket (eper, ribizli)... stb., és figyelni, beáll-e változás.
Nálunk dettó ugyanez. Én két dologra gyanakszom. Egyik hogy most volt hasmenése és emiatt diétán volt, de mivel krumplit nem eszik szinte csak glutént kapott. Lehet hogy a hirtelen megnövekedett glutén. Másik nálunk is a mosószer. Én mindig is mosódióval mostam, de most mondta a párom hogy használjunk mosószert a sok kakis ruha kimosására, hogy tuti tiszta, vírus és baci mentes legyen. Belementem. Lehet nem kellett volna.
Én a helyedben áttérnék a mosószóda, mosódió és az ecet használatára.
A fiam 18 hónapos volt, amikor deréktájon, az egész hasán pöttyös lett. Kb. 1 hónap után jöttünk rá, hogy a pelenka derékrészében lévő "cuccra" allergiás. Nem gondoltuk volna, mert 6 hós kora óta folyamatosan használjuk.
Pelenkát váltottunk és 2 nap alatt eltűnt.
Persze először mi is kajára, fürdetőre stb. gondoltunk.
Nagyon nehéz kitotózni. Vezess füzetet, hogy mit eszik, mivel mosol, minden ami csak eszedbe jut és számításba jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!