Megviselheti az óvoda váltás?
Figyelt kérdés
Nagyobbik kislányom 2,5éves kisebbik 8hónapos.Nálunk a faluban sajnos megszűnt az óvoda ezért úgy gondoltuk amíg a picivel 3éves koráig itthon vagyok a nagyobbik a szomszédos faluban lévő óviba menne (ritka jó óvoda,helyben főznek,mennek színházba,kirándulni....)viszont ha visszamegyek dolgozni sajnos nem tudnám oda hordani őket (ellentétes irány) ezért a nagyobbik a picivel együtt menne az új óviba.Amúgy egy nagyon nyitott és könnyen barátkozó kislány.Eddig akár hány óvónőt kérdeztem mind azt mondta nem viseli meg (majd inkább engem)de ha szülőt kérdezek egyből rávágja persze hogy megviselné.Teljesen tanácstalan vagyok.Azért időben és benzinpénzben sem mindegy mennyit autózgatom,de ha tudnám előre hogy megviseli inkább behordom már most minden nap a városba.Szerintetek?2012. jún. 25. 07:54
1/3 anonim válasza:
Ő ugy van az ovival, mint te egy uj munka hellyel. Igy nézd a dolgokat, és jobban átérzed. Az én lányomat nem viselte meg az oviváltás, bár 4 éves volt már. Hamar szerez uj barátokat. Mondd neki majd sokat, hogy uj ovi, uj játékok, menj el arra vele egy hétvégén, hogy lássa, hogy majd oda is fog járni..
2/3 anonim válasza:
Ha jól számolgatom, akkor 2 évig járna a városi oviba, és pont az utolsó évre kellene átmennie a másikba a kicsivel. Szerintem egy kicsit rossz lesz neki a váltás, mert ugye ott kell hagynia megszokott helyet, és a barátait, de biztosan nagyon hamar újra minden szép és jó lenne, megszokja a helyet és lesznek új barátai. És ha vegyes csoport, akkor még a tesója is ott lesz, és nem lesz neki mindenki idegen. De ha nem vegyes csoport lesz, az sem gond. Szerintem simán jó úgy, hogy majd a kicsivel átviszed a városba. Nem fogsz neki életre szóló traumát okozni ezzel, ne aggódj.
3/3 anonim válasza:
Én inkább saját tapasztalatot írok. Nekem is ovit kellett váltanom és az első 1-2 hétben ez eléggé megviselt, pedig könnyen barátkozó gyerek voltam. (sírás, délutáni alvások elmaradtak, stb) Utána hozzászoktam, de még annyi idősen is éreztem, hogy nem ugyanolyan. Szerintem ha neked nem okoz gondot, akkor oda vidd, ahová majd a kicsit is fogod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!