Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves kor után adtok még...

1 éves kor után adtok még tápszert a gyereknek? Vagy tejitalt/tehéntejet/kakaót? Hogyan zajlott a váltás?

Figyelt kérdés
2012. jún. 24. 18:30
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Biztos le leszek pontozva, de nem baj, leírom:-(

Lassan 2 éves lesz a kislányom és tejitalt kap még. Kapott már tehéntejet, boltit, de nem igazán itta, ebből viszont még mindig megiszik összesen 3,5 dl és amíg ezt megissza ezt fog kapni. Minden mást kap, joghurtot, sajtot, stb, ha tejbegrízt/rizst csinálok, természetesen azt is 2,8%-os bolti tejből csinálom. Megoszlanak a vélemények, hogy mikortól jó adni, 1 évesen, 2 évesen, inkább 3 évesen.

2012. jún. 24. 18:36
 2/12 anonim ***** válasza:

A fiam sajnos csak 7 hónapos koráig fogadta el a tápszert, ő onnantól fogva, 1 éves korig tápszer helyett tejpépet és tejberizspépeket kapott. Amikor pedig 1 éves lett, akkor vezettem be nála fokozatosan a tehéntejet. Napról napra mindig egy kicsit többet. Figyeltem nem lesz-e nála valamilyen tünet, hogy esetleg gond lenne, de szerencsére bírta. 1 hét alatt már rendes adagot kapott, tehát a 2 dl körülit.

Ha elfogadta volna a tápszert 1 éves koráig, akkor is 1 éves korban adtam volna neki tehéntejet.

2012. jún. 24. 18:38
 3/12 anonim ***** válasza:
Bevezettem egy évesen a bolti tejet. De hiába a fokozatosság, amikor már nagyobb mennyiséget ivott, fájt tőle a hasa. Így most tejitalt kap, 16 hónapos. Szeptemberben próbáljuk meg újra a tejet, a gyermekorvos tanácsolta így.
2012. jún. 24. 19:49
 4/12 anonim ***** válasza:

1 évesen én is elkezdtem a tehéntej bevezetését. Jól fogadta, szereti, de azért esténként még tejitalt kapott. Jött egy jó kis fogzásos időszak, akkor hasmenése volt, szüneteltettük az orvos tanácsára a tejet.

Most 15 hónapos, reggel 2,5 dl tej lecsúszik, este még tejitalt kap.

A kakaót és az ízesített tejeket (vaníliás, tejeskávé, karamella) nem fogadja el. De lehet, ez a bölcsiben majd megváltozik.

2012. jún. 24. 20:11
 5/12 anonim ***** válasza:
1 évesen bevezettem a tejet,mert a tápszer már vagy 2 hónapja nem kellett neki.Ezt szerencsére imádja.
2012. jún. 24. 20:19
 6/12 anonim ***** válasza:
A lányomnál 13 hónaposan vezettem be a tehéntejet.Pár hétig a tápszerébe kevertem egyre nagyobb adagot.Forralva.Most 16 hónapos, reggel, este 2dl tehéntejet iszik meg, már nem is forralom neki.Bár milyen tejitalt megiszik, kedvence a mars.
2012. jún. 24. 21:47
 7/12 anonim ***** válasza:
a napokban lesz 14 hónapos a fiam van még itthon 2 doboz tápszer ha az elfogy akkor gondoltam hogy megprobáljuk a tejet bevezetni nála!
2012. jún. 25. 08:07
 8/12 anonim ***** válasza:

Itt elmagyarázzák hogy mi mért jó, 2 perces videó, nagyon hazsnos:

ez arról h gyerekitalt adjunk 1 éves kor után: [link]

Ez pedig h miért ne adjunk 1 korty tehéntejet se 3 éves koráig: [link]

2012. jún. 25. 08:24
 9/12 anonim ***** válasza:
49%
Ezek a linkek nagyon durvák :( mekkora marketing.És van aki el is hiszi,hogy ez igaz????Mert az nagyon szomorú...
2012. jún. 25. 10:16
 10/12 anonim ***** válasza:
50%
Ebben semmi marketing nincs. Ezen a honlapon képzett szakorvosok, nőgyógyászok, gyerekorvosok, pszihológusok, genetikusok válaszolnak a leggyakoribb kérdésekre és tévhitekre. Nyilván te okosabb avgy mint Czeizel Endre meg Csernus és a többiek együtt, de még a legtöbb átlagembernek is mondanak valamit ezek a nevek. Ez egy teljesen ingyenes honlap és a válaszolók sem kapnak érte pénzt, egyszerűen szeretnének segíteni!..Persze az után is, hogy valaki értelmesen elmagyarázta, hogy miért nem jó, csinálhatod, szíved joga, mert h én is felnőttem stb. de akkor utólag majd ne legyen az hogy ja én nem tudtam, hogy ez hülyeség.
2012. jún. 26. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!