Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 1 éves vagy 3 éves kortól...

1 éves vagy 3 éves kortól ajánlott tehéntejet adni?

Figyelt kérdés
Már teljesen belezavarodtam, a gyerekorvos szerint 1 éves kortól adható, a védőnő szerint 3 éves korig nem ajánlott, inkább adjak tápszert vagy tejitalt. Nincs allergiás a családban. Szerintetek?
2012. ápr. 1. 17:09
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
1 év
2012. ápr. 1. 17:20
 2/11 anonim ***** válasza:

A 13 hónapig szopó gyerekem 2 éves koráig Nestlé meg Milupa tejitalt kapott. Na, ő ekcémás lett.

A kicsi 1 éves korától tejet, semmi baja érdekes módon.

Egy éves kortól adtam neki, nem is forraltam a dobozos tejet, csak melegítettem.

2012. ápr. 1. 17:33
 3/11 anonim ***** válasza:
33%
1 éves kortól,bár én már a 10,5 hónaposan is adtam a fiamnak,pár kanál forralt tejből készült krumplipürét,és 1/3 tej,2/3 víz arányú tejbegrízt,mindenhéten kap egy kicsi tejet már 11 hónapos elmúlt,nagyon szereti,az én orvosom azt mondta az a legjobb ha a baba 1 éves kor előtt,és közel az egy éve korhoz ismer meg mindent,szóval semmiképpen sem később,persze ok füstölt hússal még várok 1,5éves koráig legalább
2012. ápr. 1. 18:02
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
hozzáteszem a tápszergyártó cégek érdeke,hogy tovább vegyék a termékeiket ezért mondják a 2-3 évet
2012. ápr. 1. 18:03
 5/11 Kerria ***** válasza:
100%

a legújabb irodalmak szerint 3 év..., 1 éves kortól el lehet kezdeni...

Simán tejet én nem adnék neki még, kakaót sem szívesen. Ha tudod, akkor inkább várj vele. Főzésnél mivel kisebb mennyiségben kell ott szerintem használhatod.

Nagyon ráálltak erre, hogy ettől van a sok allergiás, de én és párom is felestejen nőttünk fel, nem volt anyatej az anyukáinknak, és egyikünknek sincs semmi baja (még- mert sokak szerint ez csak később jön ki)

Cselekedj úgy, ahogy Te jónak látod! Elég sokszor azt tapasztaltam, hogy az a legjobb, amit belülről érzünk :)

2012. ápr. 1. 18:07
 6/11 anonim ***** válasza:
Az általános ajánlás 1 éves kor. Ha nincs anyatej, akkor én tehéntejet adnék, abban az esetben ha nincs allergiás a családban.
2012. ápr. 1. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nekem a gyerekorvos és a védőnő is egy eves kort mondott.
2012. ápr. 1. 19:16
 8/11 anonim ***** válasza:

A mi gyerekorvosunkat szerencsére nem fertőzte meg a tápszerlobbi, és elég tapasztalt orvos, mégis modern felfogású. Ő azt mondta, ha nincs allergiás a családban, akkor 1 éves kortól lehet bevezetni a tejet. Persze előtte már a tejtermékeket (joghurt, sajt, túró) korábban.

Persze azt is mondta, ha maradt még tápszerünk, nyugodtan hsználjuk el, ki ne dobjuk.

2012. ápr. 1. 20:20
 9/11 anonim ***** válasza:
53%
juj de lepontoztak..aki lepontozott tömje nyugodtan 3 éves koráig tápszerrel a gyereket,aztán ne sírjon ha allergiás lesz rá...
2012. ápr. 1. 20:48
 10/11 anonim ***** válasza:
1 év.
2012. ápr. 1. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!