1 éves vagy 3 éves kortól ajánlott tehéntejet adni?
A 13 hónapig szopó gyerekem 2 éves koráig Nestlé meg Milupa tejitalt kapott. Na, ő ekcémás lett.
A kicsi 1 éves korától tejet, semmi baja érdekes módon.
Egy éves kortól adtam neki, nem is forraltam a dobozos tejet, csak melegítettem.
a legújabb irodalmak szerint 3 év..., 1 éves kortól el lehet kezdeni...
Simán tejet én nem adnék neki még, kakaót sem szívesen. Ha tudod, akkor inkább várj vele. Főzésnél mivel kisebb mennyiségben kell ott szerintem használhatod.
Nagyon ráálltak erre, hogy ettől van a sok allergiás, de én és párom is felestejen nőttünk fel, nem volt anyatej az anyukáinknak, és egyikünknek sincs semmi baja (még- mert sokak szerint ez csak később jön ki)
Cselekedj úgy, ahogy Te jónak látod! Elég sokszor azt tapasztaltam, hogy az a legjobb, amit belülről érzünk :)
A mi gyerekorvosunkat szerencsére nem fertőzte meg a tápszerlobbi, és elég tapasztalt orvos, mégis modern felfogású. Ő azt mondta, ha nincs allergiás a családban, akkor 1 éves kortól lehet bevezetni a tejet. Persze előtte már a tejtermékeket (joghurt, sajt, túró) korábban.
Persze azt is mondta, ha maradt még tápszerünk, nyugodtan hsználjuk el, ki ne dobjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!