Milyen arányban adtok bolti, illetve házilag készített ételt a babátoknak? Nem tudom mit tehetnék, hogy szívesen egye a főztömet?
nem, nem vagyok szuper anyuka, császárral szültem és nem tudtam szoptatni...
a saját kertünkből való zöldségeket főzöm neki, ismert kertből való gyümölcsöt eszik és biogazdaságból származó csirkét.
azt hiszem az embernek van egy képe már kicsi kora óta arról, hogy milyen anya szeretne lenni, és ez az évek során sok-sok árnyalattal finomodik, változik. Én úgy gondolom, hogy azzal alapozom meg az egészségét egész életére, hogy mit adok neki most enni. Nekem ez fontos. Másnak más. Én is főzök a családnak is és soha eszembe sem jutott, hogy neki ne főzzek, hiszen ő is a család része. gyakrabban főzök olyat, amiből neki is tudok kivenni. A rántott hússal meg semmi bajom nem volt, csak nem egyben kell elérakni, hanem apró szálakra szét kell szedni. Kap a krumpli vagy rizs köretből, mellé még egy kis zöldség és kész is a baba ebédje. És bocsánat, ha bárkit megbántottam.
Na a súlytémán kívül akaja a másik rizikós téma..:-))
Az én lányom sem ette meg régen a házit, de kitapasztaltam mitől lesz neki finom.Már egész korán lehet neki főtt, sült hagymát adni, azzal ízletesebb lesz(nem fájt tőle a hasa). aztán sokszor kevertem az én főztömet felesben a boltival, aztán egyre több lett benne a házi...ez is használt. Mondjuk én falun lakok és sokszor kérek, veszek olyan háztól zöldséget ahol tudom, hogy nem permmetezik. Így tényleg tudom mi van benne.és tudom, hogy rendesen megmostam, megpucoltam, stb...
egyébként úgy is lehet főzni itthon, hogy abbólki tudjálvenni a babának amit ehet. Persze nem mindenből, de sok kaja ehető neki is ha nincs agyonfűszerezve. Így pl. már mi is egészségesebben eszünk, mert tudom, hogy a lányom iskap abból. a húslevesből a zöldség sokkal finomabb mintha magában főzném meg. Ételízesítőt meg a dm-ben vettem biot, abban csak zöldség van. Úgyhogy megoldható az esetek egy részében, hogy ugyanabból egyen amit magunknak főzünk. természetesen nem vagyok a bolti kaja ellen, de úgy gondolom törekedni kell arra, hogy megegye a házi kaját.Próbálgatni kell és nem kell feladni. ez a dolog nyitja.
Van egy titka a saját készítésű kajának: tegyél bele egy icipici /tengeri/ sót! Épp annyit, hogy te még ne is érezd rajta.
Nálunk így bármit megeszik, amit elé rakok és én főztem. A babáknál is eljön az az idő, mint ahogy a darabosabb ételek is például, hogy ízesíteni kell, amit adsz nekik.
Egy próbát megér.
A másik, amire rájöttem, hogy pl az én babám nem szereti, ha sok főzőlével turmixolom a főzit, sűrűbbet eszi szívesen.
Na és persze az adu ász a husi, tehát ha még nem kapta, lassan itt az idő, hogy egy pici csirkemellet tegyél a zöldségek közé.
Lehet le leszek pontozva, ne foglalkozz ezzel, próbáld ki ezeket a praktikákat, már én is majdnem feladtam, de mostmár nagyon szereti a főztömet. Nem mindig azt kell nézni, hogy a nagykönyv mit mikor ír a hozzátáplálással kapcsolatban, minden baba más, más ütemben fejlődnek, 1-2 hónap eltérés lehetséges.
Amúgy nem tudom mi van az üveges kajában, néha én is adom neki, ha úgy jön ki a lépés, úgy eszi, hogy nem is elég egy üveggel... mindenesetre furcsa.
Szia!
Nekem akkor eszi a babám a saját készítésű babakaját, ha alig teszek bele krumplit. Valahogy nem szereti az ízét. Elente az előírt arányban volt a krumpli-zöldség. de így nem ette. egyszer véletlenül kevesebb krumplit tettem bele, azt simán bekanalazta. Azóta nem sok krumplit teszek bele!
Én ragaszkodtam 1 éves korig a baba kajákhoz,2 évesig tápszerhez.Mostanában is kap baba kaját,ha halászlevet megyünk enni valahova,vagy valami csipös kaját.
A föztömet is imádja,nem válogatos. A fiam is igy volt nevelve és nem válogat 6 évesen sem.
A baba 16 hónapos.A tejpéphez is ragaszkodik,igy egyik nap tejpép a másik nap kenyér valamivel az uzsi.
Ma bablevest föztem és baba kaját kap.Káposztás tésztát sem kap még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!