Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esti fürdetés kitolása,...

Krisztina24 kérdése:

Esti fürdetés kitolása, hogyan csináljam hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Kisfiam 2.5 hónapos. Eddig mindig este 6-fél7 fele fürdettem,mert nagyon nyűgös lett már eddigre. Beállt a 4 órás etetésre (1,5,9,13,17,21 óra). Eddig az esti, 5 órás etetés után már nem aludt,nyűgösködött a fürdetésig,amit próbáltam kitolni legalább fél 7-ig, utána 7-től aludt, kilenckor még evett,és alszik. Reggel vagyis hajnalban már 3 után, fél4 fele ébred, és innentől nem igazán alszik (addig viszont szépen).

Szeretném az esti fürcsit kitolni, hogy később kezdje az esti alvást.Most megetettem 5-kor majd elaludt. Nem tudom,ez jó ötlet-e,így esti alvás előtt...

aki volt ilyen helyzetben,hogy sikerült megoldani?

(remélem nem voltam nagyon kusza :) )

Köszi!

2012. jún. 20. 17:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Jó, hagyd aludni kicsit, aztán felkel, játszik, eszik esetleg, és amilyen sokáig tudod, addig húzd a fürdetést. Aztán evés és alvás. Pár nap alatt átáll, már összekötötte a fürdést az esti alvással, nem lesz nehéz remélhetőleg.
2012. jún. 20. 17:48
 2/6 A kérdező kommentje:

Szia! Köszi a választ! :)

Egy órát aludt, most kelt fel,akkor megpróbálom kitolni. :)

Azt már észrevettem,hogy összekötötte az esti fürdetést az esti alvással, elejétől fogva tudja, és nem volt még gond :)

2012. jún. 20. 18:00
 3/6 anonim ***** válasza:
Nekem meg pont az a gondom, hogy későn fürdik..(fél10),10kor eszik utoljára aztán alszik.Félek ha hamarabb fürdetném hamarabb kelne reggel.Így 5-6között kel.
2012. jún. 20. 18:04
 4/6 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy szépen fokozatosan tolhatod az időt napról-napra. Pont jó, hogy aludt, mert nem lesz olyan nyűgös, álmos, hogy nem tud bekajálni alvás előtt.
2012. jún. 20. 18:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Kedves 3.! Neked is csak azt tudom mondani, hogy nem baj, a lényeg a fokozaosság. Így nyáron nem gond az ha későn fekszik, majd ő is többet alszik éjjel, és ha már reggel 1-2 órával később kel, akkor kezdd el szerintem 20-30 percekkel előbbre állítani az esti rituálét. Az én gyerekeimnél ezek beváltak, sok sikert.
2012. jún. 20. 18:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Nagyon köszönöm utolsó válaszoló!Kedves vagy:) 3. voltam!
2012. jún. 20. 19:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!