Éjjeli szopik elhagyását hogyan csináljam?
Jól tettétek, én is így csináltam, minden nap rövidebb ideig tartott a ringatás, kb. két hétig tartott. Mondjuk nálunk kicsit máshogy volt, mert már óránként szopizni szeretett volna,én meg besokalltam.
Én az éjjelivel kezdeném, a hajnali 5-6 nem tűnik olyan szörnyűnek már.
Én is csak azt tudom mondani, ha éjjel sír, akkor apa menjen be. Nálunk ez bejött, habár ne hidd, hogy akkor nem fog felébredni. Nem a cici miatt ébrednek, valami bántja. Én sosem jöttem ár, hogy mi, de 1,5 éves korától alszik rendesen, előtte mindig fent voltunk.
Viszont ha apa ment be, akkor elég volt neki egy puszi, és egy simogatás, és befordult aludni. Ellenben ha én, akkor órákig lógott a cicin, ebből nekem is elegem lett.
Fiamat 13-14 hónaposan szoktattam le az éjjeli 2 szopiról. Ő is csak cicivel tud elaludni. Először az éjszakait iktattam ki, majd a hajnalit. Hagytam sírni, és közben a szívem szakadt meg. Arra is rájöttem, hogyha pátyolgatom, ölbe veszem, vigasztalom - az olaj a tűzre. Először kb 15 perc sírás után beájult. Köv. nap 5 perc, majd 1 perc. És kész! :) A hajnali szopit még kb. 1-2 hétig meghagytam.
Most 15 hónapos, és átalussza az éjszakát (végre)!!
Nagyon kegyetlennek éreztem magam, de megérte.
Lényeg lemaradt: a sírások közben vízzel kínálgattam, amit többször ellökött, de a végén mindig elfogadta, ekkor ivott, és utána "ájulás".
Köszönöm a válaszokat! Remélem, sikerrel járunk. Ez a harmadik éjjel kicsit nehezebb volt, mint a második, de a foga is zavarhatja megint. Azért kitartunk!
Sajnos ha nem veszem ki az ágyból, akkor nagyon sír, azt pedig nem tudom hagyni.
Majd beszámolok a fejleményekről, de addig is örülök minden infónak ;)
Nem akarom elkiabálni, de jól haladunk. Végül a hajnali szopi maradt meg, az éjjeliről ringatással, szeretgetéssel, vízzel és kitartással leszoktattuk :)Nem sírt, így könnyebb volt kitartani. Az esti szopit is elhagytuk, összebújva alszunk el, és tápszert iszik előtte. Hajnalban még kap cicit, várok még pár hetet, hogy ne legyen drasztikus az elválasztás, utána ezt is elhagyjuk, és vége a szopizásnak. Ez már nem lesz nehéz, mert már látom rajta, hogy nincs rá szüksége, és szeret összebújva is elaludni. Aztán ha már a cicit is elfelejti, akkor megpróbálom az önálló elalvás felé terelgetni.
Én nagyon haragszom a védőnőmre, mert mindig azt mondta, hogy akkor is ébredni fog, ha nem szoptatom meg, mert nem az éhség miatt ébred. Mióta leszokott az éjjeli szopiról, ha jön a foga, ébred ugyanúgy, de hamar vissza tudom altatni, nem kell megszoptatni, ha nem jön a foga, nincs meleg, akkor fél4-kor ébred. Mióta nem szopik éjjel, nappal jóízűen eszik, nincs szenvedés, hogy egyen. Ezt is a fogára fogta a védőnő. Na de nem ő a hibás, hanem én voltam tapasztalatlan. Egy 1 éves babának már nem kell éjjel ennie. Finoman, szeretettel segíteni kell neki átállni. Sokkal jobb így neki is. A megszokás nem mindig jó, még babáknál sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!