Hogyan csináljam, hogy sikerüljön megtanítanom kúszni-mászni? Mi a jó neki?
Először is sokat legyen hason. Tegyél a látókörébe olyan tárgyakat, amiket szeret, de úgy, hogy picit haladnia kelljen érte. Nem muszáj, hogy játék legyen, pl a távkapcsoló nekem mind a két nagyobbik gyerekemnél favorit volt, na azért elkezdtek kúszni :) Meg a reklámújságokért is :D A padló, parketta, sokkal jobb, mint a szőnyeg, nekem a parkettán sokkal jobban szerettek kúszni mászni.
Egyébként 9 hósan én már sokat nem várnék, ha pár héten belül nem indul meg, tényleg érdemes lenne egy gyógytornásszal ránézetni, lehet csak picit kötöttek az izmai, és egy kis torna segíthet.
A rugós hinta pedig egyáltalán nem hat fejlesztően a gyerekre, én biztos nem tenném bele, csak rövid időre.
Számára érdekes dolgot kellene elé tenni. Megpróbál nyújtózkodni érte? Rúgja magát előre a lábaival?
Hintában ült már?
Ha van nagyméretű strandlabdátok, akkor fektesd rajta hasra, és a térdeit megfogva lökd előre, majd vissza. Persze csak annyira, hogy a feje ne érje a földet. Labdán hintáztatás, sokat segít.
nem tudod megtanítani. a gyógytornász sem megtanítja, hanem felkészíti az izomzatát rám stimulációval.
9 hónapos ha nem is mászik de kúsznia tényyleg kéne, én biztos elvinném gyógytornászhoz a helyedben. lehet kicsit hypoton akkor meg minden nap számít
Ajánlom figyelmedbe ezt a könyvet.Hidd el nagyon jó.Szakember segíti a babák fejlesztését kimondottan játékokkal!Én megvettem/vaterán olcsón/ és nagyon szuper könyv!!!!
A rugós hintáról még nem hallottam rosszat,sőt nekünk ajánlották is....
Lefekteted a földre hason, csúszósabb felületre. Leülsz vele szemben, majd megfogod mindkét csuklóját. Te elkezdesz tolatni hátra, ezzel egy időben meghúzod magad felé az egyik karját, mintha ő nyújtaná előre. Utána a másikat és így tovább, ütemesen. Mintha ő húzná magát előre a saját kezeivel. Ha ügyes vagy, még a tenyerét is le tudod fordítani, hogy azzal húzza magát.
A másik: Ugyanez a póz, de mögötte vagy, a bokáját fogod és ugyanígy tolod magad előtt ütemesen. Lehet, hogy az is elég lesz, ha csak megtámasztod a talpát és ő rúgja magát előre.
Ha szerencséd van, ráérez magától, de elképzelhető, hogy nem fog kúszni, mert gurulva tökéletesen közlekedik.
Majd ha felhúzza magát kutya pózba, a mászás inkább menni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!