Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kismamák! Hogyan lehet megolda...

Kismamák! Hogyan lehet megoldani 2-3 hónapos babával a bevásárlást, főzést?

Figyelt kérdés
Nekem nagyon ritkán sikerül,főleg ebben a melegben nem tudom összehozni a dolgokat.A férjem szerint valamit rosszul csinálok.Mit?
2009. júl. 6. 10:56
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
nálunk ez úgy működik, hogy a bevásárlást ő intézi meló után. ott van alatta a kocsi, miért én rohangáljak busszal. :) sőt, főzni is szokott :) szerintem a férjedre kéne hagyni egy napra a gyereket, aztán utána megbeszélni, hogy ki mit csinál rosszul ;)
2009. júl. 6. 11:07
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Mi a bevásárlást általában együtt csináljuk a férjemmel a hétvégén. Mindig kigondolom nagyjából hogy mit főzzek a héten és a szerint vásárolunk be.

Főzni pedig akkor szoktam, ha a kisfiam alszik. Vagy, ha ébren van, akkor beteszem az etetőszékbe /hátra dönthetős/ és közben beszélek hozzá.

Vasalni és takarítani is akkor szoktam amikor alszik.

2009. júl. 6. 11:12
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Bevásárlás nálunk is apa feladata volt az első három hónapban, én megírtam a szájbarágós bevásárló listát, ő megvette, hazahozta, és megette... :-)

A főzés pedig estére maradt akkoriban.

Mikor már aludt a manó - 8 után - nekiugrottam egy-egy gyorsabb kajának.

(krumplis tészta, főzelékek, rakott ételek)

3 hós kora után már simán lehet főzni mellette.

Van napirend, beleilleszted a főzést, és többé-kevésbé összejön.

Vásárlásra annyit mondok, hogy ha viszed a gyerkőcöt, vigyél takarót, sapkát, mert a legtöbb üzletben olyan eszementen megy a légkondi, hogy tuti megfázna a baba!

Még egy felnőttnek is nagy az a hőmérséklet-különbség, amit össze bírnak hozni ezek az agyatlanok, hát még egy babának!

2009. júl. 6. 11:18
 4/16 A kérdező kommentje:
Ebben igazad van ,egy pici akadálya van,a lányka egyenlőre kizárólag anyatejes.Fél órákat próbáltam már akkor amikor tudtam,hogy nem éhes csak nyűgös.Ne akard tudni mit művelt vele!!!Azt hitte,hogy ha ő is üvölt az megoldás.Torka szakadtából utánozta a gyereket.
2009. júl. 6. 11:18
 5/16 A kérdező kommentje:
Igazatok van a főzéssel.Kezdek rájönni,hogy lehet az a baj,hogy semmi nem jó Neki.Olyat nem lehet csinálni nálunk,hogy előre vásárolni.Ha valamit készítek pont azt nem kívánja,pont programja van,pont nem éhes.....Nem szereti a levest,főzeléket..Nem sok a variációs lehetőség.
2009. júl. 6. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
első vagyok. innentől kezdve akkor nincs miről beszélni, ő a hülye egyértelműen. a férjeddel kéne leülni megbeszélni, hogy amikor vártad a babát, te ezt teljesen nem így gondoltad, hogy magadnak szülsz egy gyereket, hanem a kettőtöké lesz. az én férjemre rá lehet bízni akár egy órára is, ha arról van szó, viszi le sétálni (viszont ügyeket intézni nem szeret.) nem azt mondom, hogy mintaférj és mintaapa, mert vele is össze lehet ám veszni, de ezek nálunk alapdolgok, hogy amiben tud, segít. és ha jönne esetleg a "de én dolgozom" dumával, általában az a reakció, hogy "de én is dolgoztam, mégis megcsináltam mellette mindent annak idején, ez nem kifogás, vagy meztelenül, kaja nélkül jártál dolgozni?".
2009. júl. 6. 11:27
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint Te két gyereket vállaltál máris... :-)

Nem irigyellek...

2009. júl. 6. 11:31
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagybevásárolni mi is szinte mindig együtt megyünk és ált. hétköznap amikor hazajön a párom.Hétköznap kevesebben vannak.2-3 hetes korától mentünk vásárolni.Főzni akkor szoktam,ha alszik v. amikor ilyen pici volt mint a tiéd(most már 8 hónapos) és még nem kúszott-mászott akkor kinyitottam a sarokgarnitúrát,a széleit körbepárnáztam,hogy még vélelenül se tudjon lehuppanni raktam egy pár játékot és főztem.Vezetni tudsz?Van kocsid?Akkor simán el tudsz menni két szopi között,én is így csináltam.Ha meg mégsem értünk haza,akkor a hipermarketekben ált. van pelenkázó+szék és megszopizott.
2009. júl. 6. 11:31
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok.Olvastam a kommentet.Ülj le vele beszélgetni.A páromra simán rá lehetett és lehet hagyni a gyerkőcöt több órára is,ez a normális.És mi az,hogy válogat?Ha meg válogat akkor pláne vásároljon be Ő hazafelé,mert Ő tudja,mit akar enni...Mond meg neki,hogy szívessen megfőzöd,de találja ki,mert sokba kerül,hogy kidobjátok a kaját,mert Ő finnyás...
2009. júl. 6. 11:36
 10/16 A kérdező kommentje:
Kvan köszönöm a válaszokat,tapasztalatokat.Azt már le se mertem írni,hogy van két kamasz fiú az előző házasságából.Biztos kaptam volna,hogy nem tudtam,hogy mit vállalok??_! Nem tudtam.
2009. júl. 6. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!