Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Valaki jártas gyermek elhelyez...

Valaki jártas gyermek elhelyezés ügyben? Apai láthatás?

Figyelt kérdés
3 hónapos a kisfiam, azt mondta fél éves kora után el fogja vinni havonta egy hétre. Megteheti ha a kicsi még szopizik akkor. Nem fél éves koráig akarom szoptatni. Menni akarok a bíróságra, de ezt megállapíthatják neki?
2012. jún. 18. 17:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nincs ügyvéded? Itt a neten is lehet ingyenes jogi tanácsot kérni!
2012. jún. 19. 19:53
 12/19 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: jogiforum.hu
2012. jún. 19. 19:55
 13/19 A kérdező kommentje:
De itt hol lehet tanácsot kérni, mert én itt csak annyit találok, hogy kérdezzek és kiválasztanak egy ügyvédet aki elvállalja.
2012. jún. 19. 20:10
 14/19 anonim ***** válasza:

[link]

itt is megkédezheted

2012. jún. 19. 20:36
 15/19 A kérdező kommentje:
Köszi, csak azt írják technikai okok miatt nem elérhető. De megpróbálom majd.
2012. jún. 19. 23:13
 16/19 anonim ***** válasza:

Szia!

[link]

Itt tudsz új témát nyitni és segítséget kérni.

2012. jún. 20. 10:17
 17/19 A kérdező kommentje:
Köszi sokat segítettél. Az a megoldás ha hagyom lemondani apai jogairól, nem a gyerekről és nem kérem a gytartást. Nem lehet eltiltatni, ha nincs közvetlen életveszélyben a gyerek. Furcsák ezek a magyar törvények.
2012. jún. 21. 09:01
 18/19 anonim válasza:

Hihetetlen mennyi hülyeséget olvasok itt. Távoltartás, meg nem teheti meg, stb.

A szülők nem szerint egyenlők a gyereket érintő kérdésekben.

A gyermek természetes szükséglete az ami dönt.

Ha szopik, akkor nyilván azt apa nem tudja ezt biztosítani, minden másban ha megfelelő a hozzáállás, akkor el tudja látni elméletben a gyereket.

Olyan törvény, amit itt írt valaki, hogy x éves koráig nem viheti el, olyan konkrétan nincs.

Az anya nagy hibát követ el, és nem is fekszik jól a bíróságon, ha eltiltja az apját a gyerektől.

Persze lehet vádaskodni, hogy nem megfelelő a hozzáállás, de mint mindent ezt is bizonyítani kell.

Ha pedig nem sikerül bizonyítani, mert csak vádaskodás volt, akkor könnyen vissza is üthet a dolog!

Én javasolnám minden ilyen helyzetben lévő nőnek az együttműködést, és annak megértését, hogy a gyerek nem tulajdontárgy, hanem két ember vélhetően szerelmének gyümölcse!

A felnőtti léthez, a gyerekvállalás fogalomköréhez hozzátartozik a felelősségteljes viselkedés is!

A magyar törvényekben pedig semmi furcsa sincsen ,a gyerek érdekeit nézik, a gyerek érdeke pedig mindkét szülő!

2015. aug. 20. 11:22
 19/19 A kérdező kommentje:
Szia. Nagyon régen volt már ez.a dolog, de leírom mi lett. A bíróság környezettanulmányt kért mind a kettõnknél. Nálam rendben voltak a dolgok.Õket többször felszólították, hogy rendezzék a körülményeket. Azóta a nõ két gyereke és a közös gyerekük is állami gondozásban. Nem engedte a bíró, hogy apa lemondjon a jogairól. Hisztizett, fenyegetett a bíróságon is. Pénzbírságot ês 2 év felfüggesztettet kapott. A jelenet után távoltartásit kaptam, kizárólagos felügyeleti jogot. A láthatást megvonták tõle. Hidd el, nem véletlenül akartam távol tartani a gyerektõl
2015. szept. 2. 21:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!