Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Elég 1hetes babának 3 óránként...

Elég 1hetes babának 3 óránként kb 50-70 ml anyatej? Vagy mennyit egyen és mennyivel növekszik ennek a mértéke hétről hétre?

Figyelt kérdés
Igény szerint eszik, de valahogy mindig így jön ki, és azért igyekszem én is nem sűrűn etetni kevéssel, hanem ha bealszik is, inkább kicsit ébresztgetem, hogy ennyit legalább egy huzamban egyen.
2008. ápr. 28. 16:17
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én bevallom, egyszer mértem csak le, mennyit eszik a lányom, és ez annyira bestresszelt, hogy többet sose. Nekünk sem egyforma az étvágyunk, egyszer kevesebbet, egyszer többet eszünk, ez a babákkal is így van. Vélemény szerint ennyi elég neki, de a babád úgyis jelez: ha jóllakott, kiköpi a cicit, ha éhes, sír. Az étel mennyisége növekszik, de ez minden babánál más és más. Függ attól, mekkora súllyal született, fiú, vagy lány stb. Az én lányom most 9 hetes és kb 130-140 körül eszik (csak onnan tudom, hogy sajnos kórházban voltunk és ott mérni kellett). Inkább azt figyeld, elégedett-e, jó-e a súlygyarapodása (heti 150-300 g), és hallgass az érzéseidre!
2008. ápr. 28. 16:31
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég.

Reggel általában többet esznek a babák este pedig kevesebbet.Testsúlykilogrammonként 130-150 grammot kell ennie a babónak egy napra elosztva.(minimum).

A te babád kb 8-szor eszik egy nap. Nem tudom hány kg.

Mondjuk hogyha 3 kg a babád súlya akkor 3x150g=450g

Tehát hogyha mindig csak 50 grammot eszik akkor is megvan a 400 gramm.(8x50g=400g)

Tehát mindig a súlyától függ,hogy mennyit kell ennie, azt kell kb 130-150 g-al megszorozni.

Teljesen jó ne izgulj!

2008. ápr. 28. 17:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!