Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikortol vannak el a babák...

Mikortol vannak el a babák maguktól?

Figyelt kérdés
8 hetes a babám.gondolom még a közelségem igényli nem tudom lerakni mert nincs el magában 1 percig sem ahogy nincs vele foglalkozva észreveszi hogy ő unatkozik.ami nem baj mert imádom csak valamikor a házimunkát is meg kell csináljam.mikor lesz az hogy leköti magát?
2012. jún. 15. 11:53
 1/9 anonim ***** válasza:
Úgy gondolod, hogy hamarosan le fogja kötni magát? Rosszul gondolod. Még csak 8 hetes! Altasd el pl. a pihenőszékben. Addig dolgozhatsz.
2012. jún. 15. 11:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Mikor alszik, akkor csináld a dolgod. Amikor pedig ébren van, tedd a babakocsiba, vagy hordozóba, és vidd magaddal. Pl mosogatsz, tedd a pultra/székre/asztalra a hordozót, úgy hogy lásson téged, és mosogass. Közben magyarázhatsz neki. Mosás, szintén told be a babakocsit vagy hordozóba vele, és folttisztítózz, tedd be a ruhákat a gépbe.
2012. jún. 15. 12:00
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekfüggő, öt-hat hós kornál előbb általában ez nem szokott előfordulni. Akkor már elnézeget egy-egy játékot, tud fogni, átteszi egyik kézből a másikba, esetleg ha mászik, akkor még az is leköti.

De vannak olyan gyerekek, akiknél ez sosem jön el, legalábbis babakorban nem. A nagyobbik lányom pl sosem volt el magában, játékok nem érdekelték, négy éves koráig. Addig meg csak a közösen végzett dolgok kötötték le, mese, vagy együtt játszás, közösen játszható dolgok, mondókák, dalok stb. Most öt éves, és most tart ott, hogy eljátszik magában, babázik, vagy valamilyen szerepjátékot játszik huzamosabb ideig.

2012. jún. 15. 12:14
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Na, én felröhögtem a kérdést olvasva... :) Az én fiam 4 éves lesz, de még mindig nincs el magában! :D Persze már ott lehet hagyni egyedül, meg azért fél órát eljátszik, de amúgy nagyon igényli a társaságot, vagy hozza a kis játékát utánam és mellettem játszik, vagy nekem kell ülnöm mellette. Újszülöttnek, csecsemőnek is ilyen volt már, 10 percet nem lehetett magára hagyni. Addig volt jó, míg aludt. Próbáltam én pihenőszékbe rakni, plédre fektetni, játékkal, fakanállal, műanyag edénnyel, énekelve, táncolva mosogatva, de nem jött be igazán egyik sem. Mikor már megtanult kúszni, mászni, már jött utánam. Még vécére sem tudtam kimenni, mert akkos is követett. :) Ja, hordozókendőt is vettem, úgy porszívóztam pl. Úgy kb. 1 éves korától kezdett javulni a helyzet, mikor már saját lábán jött-ment, kezdte megérteni amit mondtam neki, hogy pl. mindjárt jövök. Akkor már ő is törölgetett velem, fogta a porszívót, vagy kavargatott amíg én is főztem. De mai napig kell neki, hogy mellette legyen valaki, nem szeret egyedül játszani.
2012. jún. 15. 12:28
 5/9 anonim ***** válasza:

Nagyon változó. A kisfiam 2 évesen kezdett el egyedül ellenni, a kislányom 2 hónapos, és gyakran egész délelőtt elnézeget a járókában, pedig nem "szoktattam" vagy ilyesmi. Persze tudom, lesznek még anyásabb időszakai.

Egyébként a hordozókendő nagyon jó dolog, a rugalmas változatot könnyű felkötni, és sokféle házimunkát el lehet végezni úgy, hogy a baba közben érzi a közelségedet.

2012. jún. 15. 12:43
 6/9 anonim ***** válasza:

azért ez szoktatás kérdése is. én 1,5 hós korától szopi, büfi után hagyom egy picit magában, hadd fedezze fel a világot. (a gyerekorvosunk tanácsolta, hogy ne szoktassam hozzá, hogy mindig én kötöm le a figyelmét). így eleinte csak 5 percet nézelődött, aztán kb.4 hónaposan már fél órát is. ilyenkor mellette vasaltam, teregettem, krumplit hámoztam, beszéltem hozzá, énekeltem neki.

most, hogy megszületett a ksitesója, a nagy lassan 2 éves. nagyon örülök, hogy önállóan is elvan egy darabig. amíg szoptatom a kicsit,a nagy szépen leül rajzolgatni, vagy mesekönyvet lapozgatni.

persze, nem mindig, de azért gyakran előfordul.

2012. jún. 15. 13:40
 7/9 Disi ***** válasza:
Ez tényleg aranyos kérdés :)))) Az én babám most lesz egy éves, de még mindig a lábamnál van egyfolytában. Ráadásul nappal nagyon keveset aludt, 2x30 percet, hát azalatt nem sok mindent tudtam megcsinálni. Úgyhogy maradt az esti házimunka. Vihettem én magammal bárhova a hordozóban, játszószőnyegen, ugyanaz volt mint nálatok. Most már könnyebb, adok neki néhány fakanalat, habverőt és azzal egy picit elvan míg feldobom az ebédet, de nem sokáig, utána lóg tovább a lábamon :)))
2012. jún. 15. 14:04
 8/9 anonim ***** válasza:

A "szoktatást" én úgy értettem, hogy nem hagytam sírni azért, hogy megszokja. Hanem én is letettem, ha más dolgom volt, és csodálkozva vettem észre, hogy elvan vidáman. :)

Egyébként szerintem a legtöbb babának időszakai vannak, sok olyan van, aki pár hónaposan elfoglalja magát egyedül, olyan 8 hónapos kora után pedig újra anyásabb lesz. Ez olyan, mint az alvási szokások szerintem, az is hullámzó.

2012. jún. 15. 14:33
 9/9 anonim ***** válasza:

Igen még valóban kicsi, de fokozatosan szerintem hozzá lehet szokatni ahhoz hogy egy rövid ideig ellegyen egyedül, igenis szükségük van arra is hogy egyedül le tudják magukat kötni.

Hogy érted azt hogy nem tudod lerakni? Állandóan kézben akar lenni? Vagy akkor nincs el egyedül ha mondjuk eljössz mellőle? Van esetleg zenélő-forgótok? Nálunk nagyon bevált, volt belőle 3 is, imádta nézegetni manókám egészen 5hónapos koráig sokszor tudtam elvégezni a házimunkát amíg ő nézegette. Mostmár a DuckTV segít :)

2012. jún. 15. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!