Hogy tanulnak meg maguktól felállni a babák?
Figyelt kérdés
Az enyém kapaszkodva már fél éve feláll, sőt már tologat, oldalaz folyton, de magától még nem állt fel. 14 hós. Mostanában mindig emeli égnek a fenekét négykézlábazásból.2012. febr. 2. 14:39
1/4 anonim válasza:
Úgy érted, hogy mondjuk ülésből, négykézlábozásból kapaszkodás nélkül felállni?
Mert az sokára jön el, ahhoz még érniük kell. Általában még nekem is jobban esik kapaszkodva felállni, mint tök önerőből. :)
Lányom 15 hónapos és mostanában áll fel úgy, hogy négykézlábra áll, és kitolja a popsiját, és felegyenesedik. Ő 2 hónapja megy önállóan, de felállni mindig kapaszkodva állt fel eddig, sőt legtöbbször még most is kapaszkodik.
Valahol olvastam, hogy ilyenkor még nem elvárás, hogy fel tudjanak önállóan állni kapaszkodás nélkül.
2/4 anonim válasza:
Azzal segítheted, hogy mindkét kezébe adsz valamit, és úgy érzi majd, hogy kapaszkodik:) Vagy "csalogasd" valamivel, egy két lépésnyire tőle, és egyszercsak megfeledkezik magáról, és nekiiramodik:) De erőltetni nem kell, nekem is ilyen óvatos volt a kisfiam, de mire elindult, szebben és biztosabban járt mint aki korán kezdi. Felállni pedig az általad is említett pózok egyikéből fog:)
3/4 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm, pont így értettem. na kíváncsi leszek, mikorra sikerül neki :)
2012. febr. 2. 14:49
4/4 anonim válasza:
Az én 14 hónaposom járni még nem tud, de pár hete néha feláll kapaszkodás nélkül. Álldogál egy darabig, aztán leül, vagy leguggol. Szerintem össze-vissza csinálják ezek a gyerkőcök :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!