Szabad segíteni a babámnak felállni?
Figyelt kérdés
7 és fél hónapos a kisfiam, és pár napja mikor ülök folyamatosan odakúszik hozzám és húzza magát először térdelésbe fel, aztán állásba. Egy kicsit rá kell segíteni neki. Szabad? Azt tudom hogy ültetni nem szabad, meg nem is engedem neki, hogy ácsorogjon így, mert látszik még hogy kicsit gyengék még a lábai. De úgy csinálná... Még magától nem ült fel, és most fog elkezdeni mászni, mert már rengeteget kutyázik és párszor már sikerült egy-kettő mászó mozdulatot tennie.2011. dec. 30. 21:01
1/5 anonim válasza:
Egy-egy alkalom,rövid időre nem fog neki ártani.
Ha nem baj,akkor megosztanám Veled nálunk hogy volt:
Az első lányunk 7 hónaposan kiválóan mászott,de stabilan ülni nem tudott. Alig töltötte be a 8. hónapot,már kapaszkodva felállt,de ülni még mindig nem tudott stabilan... azt csak 9 hónaposan :-) akkor meg már oldalazva lépegetett.
Jó babázást!!
Üdv:3 lányos
2/5 anonim válasza:
A lányom is ezt csinálta. Kb. 3-4 napig segítettem neki, néha felhúztam. Aztán felállt magától is. De előtte 2 nappal ült csak fel.
Amikor felállt, rá 1 héttel már kapaszkodva lépegetett a drágám.
Nem hiszem, hogy néhány alkalom ártana neki. De azért rendszeresen nem nagyon szabad.
3/5 anonim válasza:
Csak akkor segíts neki,ha elakar esni. Különben hagyd egyedül próbálkozni.
4/5 anonim válasza:
Ne segíts neki, majd ha egyedül feláll, akkor lesz jó, addig terheli a testét, gyenge még ehhez!
5/5 anonim válasza:
Kislányom 6,5 hósan állt fel magától, de előtte pár napig mindig jött oda hozzám, hogy adjam a kezemet, mert csak abban kapaszkodva mert felállni. Így érezte biztonságban magát. Én segítettem neki. Hisz csak a kezemet tartottam, ő állt fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!