Mi baja lenne a babámnak, ha szteroidos krémet használnék?
Jaj, ekcémára, bocsiii :/
Beszélj a bőrgyógyászoddal, egyébként krémek kockázat-előny mérlegeléssel ált. alkalmazhatóak. De kérdezd meg őt is mindenképp, magadtól ne, és az első 12 hétben semmiképp.
Szoptatás mellett a krém nem fog ártani, ez majdnem biztos, szisztémás hatása nem nagyon van. Olyan ártana, amit szájon át kell szedni, esetleg injekcióban (Medrol stb.). Menj el, tuti kiírja neked, ne szenvedj feleslegesen! :)
Azért természetesen említsd meg neki, hogy szoptatsz!
Nekem is ekcémás, ELOCOM-ot kaptam, ugyanolyan ronda a kezem, de legalább nem viszket és nem fáj.
Én mindig akkor kenem be, mikor tudom, hogy kb 1 óráig nem nyúlok a gyerekekhez (délutáni alvás), és utána lemosom.
Ha megmondod a bőrgyógyásznak hogy szoptatsz annak megfelelőt ír fel.
Szteroidosat még kenőcsbe se szabad mivel felszívódik!
Nekem belevágott a pedikűrös még terhesen a talpamba... :( Azóta ezer kenőcsöt írtak fel mert végül ekcémás lett a talpam. Most 10 hós, anyatejes a babám, egy doki se adottszteroidos gyógyszert ill. kenőcsöt sem. A mai napig megvan :( bár jobb, de stagnál hónapok óta. Legalább nem viszket, de ronda. Szerintem ne kendd be vele. Sudocrem is jó ekcémára!
szia
orvosi ajánlásra nyugodtan kend, csak lényeg hogy vékonyan, és a baba bőrével ne érintkezzen. Jó ötlet a délutáni alvás alatt, utánna leöblíteni. A babának nem lesz semmi baja, csak hosszú távú használatnál lehetnek gondok és neked nem pedig neki. Nekem 2 hetes volt a babám amikor az allergológus maga ajánlotta hogy kenjem, mert tovább nőlhet az ekcéma. Mikortól van ilyen gondod? Nekem szülés után jött ki, most 8 hetes a kicsiny de még nem tűnt el, félek hogy meg is marad örökre. Elég erős allergiás vagyok
egy gyógyszerész
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!