Kinek mikor szokott ki a nagyágyból a gyereke? Azok mellözzék a választ, esetleg rosszalló kijelentéseket akiknek csak kiságyban alszik! Köszönöm.
Lehet, hogy érdemben nem sokat fogok neked segíteni, de azért a kérdésre válaszolok.
Az én babám két hónapos korától aludt velünk. Néhányszor próbáltam visszarakni, de annak éjszakázás lett a vége, utána meg már úgy voltam vele, hogy felesleges visszaszoktatnom, ugyanis négy hónapos volt, amikor egy hónapig a két nagyinál nyaraltunk, ott úgyis velem aludt, tehát kezdhettük volna elölről.
Öt hónapos volt, amikor hazautaztunk és akkor már az első éjszaka visszaraktam a kiságyába, nagyon fáradt volt az utazás miatt, úgy aludt, mint a bunda. Változóak voltak az estéink, volt, hogy végig ott aludt, volt, hogy magam mellé kellett vennem, de pár hét alatt teljesen visszaszokott. Azért is kezdtem meg ennyi idősen, mert a sógornőm sokat panaszkodott és mondta, hogy szoktassam vissza, amíg még pici baba és nem olyan akaratos.
Ők hasonló helyzetben voltak, mint ti, már két éves is elmúlt a kislány és nem tudták átszoktatni, mindig velük aludt. Pedig már úton volt a kistesó, így lépni kellett.
Náluk az hozta meg a sikert, hogy lecserélték a kiságyat egy lányos gyermekheverőre, felmatricázták a gyermekszobát, igazi barbis szobát csináltak, mindezt nagy propagandával. Kb egy hónapig mondogatták, hogy milyen szép és nagylányos lesz majd a szobája, az ágya, így a gyerek már őrült izgalomban volt, mire tényleg megvették az ágyat és kifestették a szobáját már alig várta, hogy beleköltözhessen. A gyerek választotta végül azt, hogy külön alszik, önként és dalolva, annyira büszke volt arra, hogy neki már nagylányos ágya és szobája van.
Esetleg ti is megpróbálhatnátok ezt.
Öcsém még 6 évesen is anyám mellett aludt...
Szerintem jobb, ha találsz valami megoldást...
Lányom is sokszor felsírt éjjel, nehéz volt visszaaltatni. Megtanítottam egyedül elaludni, azóta nincs gond.
1 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!