Miert csomosodik be a tapszer?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Milyen tápszert használsz?
Én csináltam már hideg vízben, meleg vízben, langyos vízben, először a víz, aztán a por, aztán rázás, és soha nem csomósodott még be. BebaPro, Milupa és Milumil, én ezeket használtam.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nagyon sokáig kínlódtam, többször majdnem idegbajt kaptam, mire kikísérleteztem a tökéletes módszert, az egyik előttem szóló már leírta:
vizet mikróban felmelegítem, a szükséges mennyiség felébe kanalazom a tápszert, 2-3 kanál után mindig alaposan elkeverem műanyag kanállal. Végén hozzáadom a másik fele vizet. Amikor kész, és látom, nincs csomó, egy kicsit össze is rázom, nehogy sokkal sűrűbb legyen az alja. Amikor kezdetben már az elején összeráztam, nekem mindig iszonyú csomós lett, szerintem ez nem jó ötlet. Beba Pro3-mat használok.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nem jó nagyobb lyukat csinálni, főleg bukós babáknál.
Próbáld ki , amit írtam 2x is, mondom nekem már a sűrűbb BEBA 2 van, és szinte soha nem csomósodik be.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kérdezted hogy melegítem:
- van egy vízforralóm, aminek van melegítő funkciója, és forralós funkciója. Először mindig felforralom a vizet, majd amikor etetésre kerül a sor csak a melegítésre megyek rá (ez kb 50 fokosra melegíti)
Na ezzel az 50 fokos vízzel felöntöm a tápszert a megadott mennyiség feléig, majd erre jön a szobahőmérsékletű babavíz és kész. Nem csomós, és nem forró, pont iható hőfokú.
Szerintem függ a tápszertől is. Azért írtam az enyém márkáját, mert anno amit használtunk, az ilyen szempontból kényesebb volt. A forrótól becsomósodott, a hidegtől becsomósodott, sehogy nem volt jó (azt hiszem nestlé volt, de nem vagyok a márkában biztos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!