Anyukak, ti bele tennetek a 6 honapos babatokat pokba (az a kerekes ami gurul)?
Beletettem. Nagyon élvezte! Semmi baja nem lett...
Nekem is volt annó, és itt vagyok..
Bébikomp? Nem. Minden szakember azt állítja, hogy ez nem jó. Mert:
-ha sokat van benne, akkor kimaradhat a kúszás-mászás, mert ez érdekesebb, és "megbontja" a fejlődés menetét
-olyan mozgásformára kényszeríti a babát, amire a csontozata, izomzata még éretlen
-nem tanul meg esni, így bizonytalanabbul, később indulhat el egyedül, és könnyebben eleshet
-nem motiválja semmi az egyedüli elindulásra/kúszásra/mászásra, mert így bárhova eljuthat
-rossz mozgásformát tanul meg a járáshoz, mert a kompban csak löknie kell magát
-nem látja a lábait, ezért nehezebben tanulja meg a szem-láb koordinációt
-nagyon veszélyes (ha felborul vele, akkor nagy valószínűleg a feje sérül, mert nem tudja megtámasztani magát esés közben vele)
-amíg nem ül magától addig nagyon terheli a gerincét.
Biztosan nem, főleg nem 6 hónaposan. Ilyenkor a földön jó neki, forogjon, próbálkozzon kúszni, esetleg rugós hintában, aki a lábait erősíti.
Ha hasznos lenne a bébikomp (nem az), akkor is kb. 9 hónapos kor után tenném bele a babát.
Nekem is volt bébikompom, élek még, de azóta eltelt x év, vannak a mozgásfejlődésre pozitívan ható játékszerek, inkább azokat kellene előnyben részesíteni és a szabad mozgásfejlődést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!