Mennyi idős lehet a leírtak alapján? Kb. mennyi idős gyerekre jellemzőek az alábbi dolgok?
- felismeri a járműveket (busz, autó, traktor, betonkeverő, kamion, tank, bicikli, motor, mentő...stb.) és meg is nevezi őket
- kulcsot a zárba illeszt
- ismeri az irányokat (mögötted, előtted, a másik oldalon)
- folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált)
- felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy kereszteződésnél
- személyeket egymáshoz kapcsolja (xy, vele együtt lakik z, van egy kutyájuk, c)
- tudja mi a halkan és a hangosan?
Hát olyan 3 és 4 éves közötti gyerekre gondolok! Barátnőm kislánya 2,5 és ilyeneket nem nagyon tud még:
folyamatában emlékszik dolgokra, a saját szavaival el is mondja (hol volt, kivel és mit csinált)
- felismeri a saját, vagy rokonok lakóhelyét, mondjuk az utca elején, vagy egy kereszteződésnél
- személyeket egymáshoz kapcsolja (xy, vele együtt lakik z, van egy kutyájuk, )
lányom 22 hónapos.belőle kiindulva olyan 2-2,5 évesre tippelek. a lányom is felismeri a járműveket bár betonkeverőt, tankot nem látott még, tv-t meg nem sűrűn néz :)
emlékszik kivel mit csinál. ha itthon pl. tyukot lát,mondja hogy apósom, azaz nagyinál papó tyuk. az irányokat ismeri, ha mondom hogy hangosabban kiáltson valakinek akkor úgy kiált. megmondom őszintén a lakóhelyes dolgot még nem volt eszembe megfigyelni nála :)
emlékszik mondjuk arra hogy egy hónapja egy bohóc adott neki lufit, azaz az apja vette el, azt úgy mondja: bóc (bohóc) apa léggömb :)
na várjuk a kort :) én erősen húzok a kettőhöz :)
Köszi a válaszokat, meglepődtem. :)
Még nincs másfél éves. Az utcában nagyon sok szomszéd házát megismeri, mondja, hogy ki lakik ott, hogy hívják a kutyákat, macskákat. Ha szóba kerül itthon valamelyik szomszéd, akkor is mondja rögtön a kutyája nevét.
Múltkor az apukájának elmondta (nem mondatokkal, csak szavakkal, hogy játszón volt, a barátnőm kislányával, és hogy a kislány motorozott.
Olyan dolgokat tud, mond, hogy én sokszor csak pislogok, hogy ezt meg honnan szedte?
Nagyon figyelmes gyerek, és borzasztó jó a memóriája is. Múltkor egyik ismerősöm autója volt nálunk, voltak benne kupakok. Ma megint itt volt az autó, beszállt, és azonnal mondta, hogy kupak, és kereste is ott, ahol voltak. Pedig több hete volt.
Néha már-már félelmetes, mennyi mindenre emlékszik. :)
ügyes a babád. persze ez sokban függ attól is hogy korán kezdett el beszélni :) mert ugye az az alapja mindennek :)
én írtam hogy 22 hónapos a lányom. nekem mostanában kezd el ragozni, 2-3 szavas mondatokat mondani.
a barátnőm kislánya 1,5 évesen már szépen beszélt és olyan kis okosságokat mondott :)
Szia!
Ügyes a babád nagyon.
Az én lányomis másfél éves, és hihetetlen dolgokat tud produkálni.
Ezke nagy résézt tudja,mait felsorolátl.
Amin pont tegnap lepődtem meg, több,mint egy hónapja virágboltba voltunk, koszorút rendelni, és a virgáárus csaj,adott neki egy művirágot, berakta a fiókjába, tegnap pedig megtalálta, hozta oda hozzám, és mondta, hogy mag,mag, a csajszit Magdikának hívják:):):):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!