Az alábbi dolgok kb. mennyi idős gyerekre jellemzőek?
- utánozza több állat hangját
- képeskönyvben, utcán rámutat a megnevezett állatra
- formabedobót ügyesen használja, van olyan forma, amelyiket tudja is, hogy hová kell dobni, a többinél is csak a lyukat kell megmutatni neki
- a "tedd a fejedre/nyakadra/lábadra" felszólításnak eleget tesz (bár nem tudja egyedül felhúzni a ruhadarabot, de próbálja)
- felnőttek cipőjébe, papucsába bújik, próbál benne menni
- ügyesen eszik egyedül, többnyire még kézzel, néha evőeszközzel
- mondja, hogy "deje" (gyere), és mutatja is a kezével
- utánozza a porszívót és a mikrót, akkor is, ha látja, és akkor is, ha csak szóba kerül
- mutat a hűtőre, majd utánozza a mikrót, így adja a szülő tudomására, hogy ideje melegíteni az esti tejet :)
Teljesen változó, minden gyerek más, más az érdeklődési körük. Kisfiam már nagyon hamar utánozott rengeteg állatot, 16 hónaposan már javában mondta a nevüket is, nem csak utánozta őket. Szintén 16 hónaposan már próbálkozott az egyedül evéssel, 13 hónaposan már kirakta tök egyedül a montesszori tornyot, addigra formabedobózott is. 17 hónaposan egyik alkalommal, mikor valamiért kinevettem, befogta a számat, hogy ne nevessek rajta. A testrészeit már nem tudom pontosan, hogy mikor tanulta meg, de azokat is hamar.
Most mindegyikre nem írom le a dátumokat, de csak ismételni tudom magam: minden a gyerek érdeklődési körétől függ. Kisfiam pl. állatmániás.
Miért kérdezed?
Csak a védőnő megint okoskodik, hogy kiemelkedően okos a kislányom, és figyeljünk oda, mert ebből még baj lehet. De szerintem egyáltalán nem olyan kiemelkedő. Okos, mert azt látom rajta, de azért nem ad okot az aggodalomra, ahogy azt a védőnő állítja. Szerinte később lesz majd gond, mert az iskolában okosabb lesz a többieknél, stb... Szerintem meg baromira nem. Ezekben a dolgokban ügyes, de nyilván neki is vannak ügyetlenkedései, és olyan dolgai, amiben mások sokkal ügyesebbek nála.
Amúgy egy éves a kislányom.
Istenem, ha védőnők nem lennének a világon, de szép is lenne....
Valóban ügyes a kislányod, egyévesen még viszonylag kevés gyerek tudja ezeket, de hogy már az is baj legyen, ha valaki ügyes, nonszensz... Örülj, hogy ügyes a gyereked és inkább ne beszélgess a védőnőddel, újabb díszpéldány, de inkább elrettentésből kéne mutogatni.:-(
Most komolyan, szerinte mit kéne csinálnod a gyerekeddel: agyonütni, ha ügyes dolgot csinál, nehogy túl okos legyen, vagy mi????? Bezzeg ha meg kicsit lustácskább lenne és kevesebb dolgot tudna, akkor meg azért károgna... Pfujj, de úúúúútálom a védőnőket!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!