Aranyereres anyukák? Ez vajon aranyér lehet?
Azt vettem észre,hogy kb 2 napja valószínűleg kijött az aranyerem. Kis dudort érzek,ami eddig nem volt ott. Nem fáj,szerencsére,csak néha iszonyatosan viszket a fenekem. Kb másfél hete kezdődött a viszketés,de akkor még nem volt ott semmi.
19 hós babám van,még szopizik. Tudtok
valamit ajánlani erre vagy majd magától
visszamegy? Mit csináljak,orvoshoz kell
mennem? Egyáltalán ez aranyér? Nem emlékszem,hogy erőlködtem volna,mozgok eleget, iszok folyadékot. Szülés után nem volt. Most mitől lehet?
Tök ciki ez az egész.
hát, én is így vagyok, nem merek elmenni orvoshoz, pedig sokszor annyira viszket, hogy csak na. Bár nekem szerintem belső aranyerem van, nem látszik, de érzem, pl mikor wc-zek mindig olyan, mintha még lenne ott valami, amit ki kellene nyomni, és persze sokszor vérzik , mikor nehezebben megy a "nagydolog"...
Gondoltam rá, hogy veszek a patikában Sperti meg társai kenőcsöt, állítólag nagyon jó a viszketésre. Ha ez sem használ, el kell mennünk orvoshoz, amíg be nem gyullad, mert az nagyon kellemetlen lenne...
Nekem is szülés után jött ki, addig "csak" néha-néha vérezgetett wc-zés után. Én kiskorom óta nagyon székrekedéses vagyok mai napig.
jah, igen, figyelni kell, h minden nap legyen formált székletünk, h (nagyobb) erőlködés nélkül legyen széklet, és nem összeállt, kemény legyen, mert az fel is sértheti a végbelet.
Sokat kell inni, vizet lehetőleg.
Sok rostot fogyasztani, pl. joghurtba tegyél búzacsírát, búzakorpát, vagy egyél natúrban.
Meg hát zöldség, gyümi.
Belső aranyérnek tűnik a leírás alapján.
A kenőcsök közül én a Hemoridot ajánlanám esetleg Sperti kúppal kiegészítve. A többi nekem sosem használt.
(Igaz, a Mastut nem próbáltam, sokan ajánlják.)
És persze mint írta első, vissza kell nyomkodni.
Ha ezektől nem múlik, doki.
Mert vannak még jó szerek, de azok már vénykötelesek.
A székletrendezéshez átmenetileg sokat segít a paraffin olaj, napi egy teáskanál. Ez bevonja a székletet, nem tud felszívódni, nem hashajtó, könnyebben kijön a széklet.
Még egy tipp: székelés előtt valamilyen zsíros krémmel nyúlj be és krémezd be magad, amíg beér az ujjad (bocs). Így könnyebben kicsusszan, és kíméli az aranyeres területet. az erőlködést kerüld, amennyire lehet és nehéz súlyok emelgetését is.
Ha hosszabb távon nem javul, a doki gyűrűzést javasolhat. Szerintem nagyon megéri, ugyanis azon a helyen végleg megszűnik a gond, míg a krémekkel "visszaimádkozott" bármikor újra kijöhet...
Jobbulást(egy aranyeres szakértő)
Hát szerintem neked is aranyered van.Nálam is ezek a tünetek vannak, csak nálam jobban ki van egy kicsit fordulva.Nekem is viszket és néha vérzik is.Nekem azt mondta a nőgyógyászom hogy magától visszahúzódik, na mármost én novemberben szültem császárral és nekem kórházból hazamenetel után kb. 2 hétre jelentkezett , majd elmúlt és azóta 2 szer jött vissza....
Nekem is ciki elmenni dokihoz vele, elvileg vannak kenőcsök ami aranyérre való...de lehet e szoptatás alatt szedni?....
Nekem azt is mondták, hogy hajlam is lehet, vagy ha megemeled magad....
4 vagyok
Bocs de tisztáznék pár fogalmi zűrt:
belső aranyérnek hívják azt, ami belülről indul, de kilóg(hat), tehát kibújik a zárógyűrűn kívülre.
A külső aranyér eleve zárógyűrűnél indul, csak kívül van, és pokolian fáj...
az aranyér nem vérzik!
Ha vér van, azt végbélrepedés okozza, ami persze társulhat aranyér mellé, de a kettő nem ugyanaz
Ja, és végbélrepedésre még véletlenül se kenjetek aranyeres kenőcsöt, mert olyan érzés lesz, mintha égetnének belülről.
A végbélrepedésre vagy semmi, vagy doki által írt krém. (Ialugen plus nagyon jó rá)
4
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!