Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti beadattátok a Rota elleni...

Ti beadattátok a Rota elleni oltást?

Figyelt kérdés
2012. máj. 31. 13:42
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem, mert nem volt 40 e ftx2 rá.

Minden más ellen beoltattam mindkét gyerekemet.

2012. máj. 31. 13:50
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Nem adattuk be és most voltunk Rotások. Azt hogy ha beadattuk volna megkapta volna-e, már sosem tudjuk meg. Szerintem a következőnél befogjuk adatni, egy ilyen élmény elég volt.
2012. máj. 31. 13:51
 13/36 Kerria ***** válasza:
76%

Beadattam.

A legtöbb csecsemőkori betegség hányás, hasmenéssel jár mint a rota, emiatt kiszáradás végett a gyerekek kórházban kötnek ki. Úgy voltunk vele, hogy ha ez ellen beoltatjuk, akkor eggyel kevesebb, amivel esetleg kórházba kell menni.

Anyagilag a nagyszülők finanszírozták meg, így ez sem minket terhelt. (3*14 000 Ft)

Anyósom ÁNTSZ-es és jónak véli, anyukám csecsemőápoló és jónak véli, így emiatt nem is nagyon gondolkodtunk rajta.

2012. máj. 31. 13:51
 14/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem adattam be, mert egyik barátunknál volt kisbaba hasmenős-hányós vírussal kórházban, pedig megkapta a rotát előtte jóval, de sok ilyen vírus van, tehát nem véd minden ellen.

Másrészt nálunk még egy gyerek sem, évek-évtizedek óta nem esett át ezen, remélem minket is elkerül.

2012. máj. 31. 13:53
 15/36 anonim ***** válasza:
*mármint családban nem volt (csak egy barátnál)
2012. máj. 31. 13:54
 16/36 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Jelenleg a világon csak kétfajta oltás létezik ellene, RotaTeq és Rotarix. A rotavírusnak számtalan fajtája van, köztük 5 olyan, amelyik a leggyakrabban fordul elő. Nincs olyan oltás, amelyik hatásos lenne mindegyik típus ellen.

2012. máj. 31. 13:55
 17/36 anonim ***** válasza:
59%

Nem.

Nem csak rotától lehet hányni.

Ha időben orvoshoz viszed a gyereked, kiszáradni sem fog.

2012. máj. 31. 13:56
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

Mi beadattuk. Igaz nem rotát, hanem szalmonellát kapott a picim 10 hónaposan, de azt mondta a doki, lehet hogy a rota oltás miatt ment végig rajta kíméletesebben a szalmmonella...hát nem tudom.

Barátnőm nem oltatta be egyik fiát sem. A kisebbik 3 évesen kapta el, két hét kórház lett belőle, a nagyobbik testvér 1-2 hónappal később kapta el, szintén költöztek be már ismerősként Kiskunahalasra fertőzőosztályra..... nem kívánom senkinek. Bár szerencsére csak hallomásból értesültem hogy érezte magát a gyerkőc......örültem hogy beadattam...Ne ezen múljon..

2012. máj. 31. 13:57
 19/36 anonim ***** válasza:
100%
Beadattam mindkét gyereknek.
2012. máj. 31. 14:10
 20/36 anonim ***** válasza:
ja
2012. máj. 31. 14:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!