Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti beadattátok a rotavírus...

Ti beadattátok a rotavírus elleni oltást?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 20:48
1 2 3
 1/29 TKI Ibolya ***** válasza:
Nem.
2012. ápr. 26. 20:49
 2/29 anonim ***** válasza:
Nem
2012. ápr. 26. 20:50
 3/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem, a védőnő mondta, h kb 2000 fajtája van a rotának és 5 fajta ellen véd az oltás

szóval hülyeség

2012. ápr. 26. 20:50
 4/29 anonim ***** válasza:

Nem. Nem tudtuk volna időben beadatni az összes vakcinát, úgy meg nem sokat ér. Drága. Sok mindentől lehet félni, hátha elkapja a gyerek, de minden ellen nem lehet beoltatni.

A rota reklám kampányt is kissé túlzásnak tartom, szülő riogatásnak, de valahogy el kell adni.

2012. ápr. 26. 20:51
 5/29 anonim ***** válasza:
48%

Igen.

Amúgy a rota vírusnak kb. 40 valahány fajtája van, nem 20 ezer, és kb. 7-8 ellen véd, de attól még nem feltétlenül hülyeség.

2012. ápr. 26. 20:51
 6/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Nekünk is azt mondta a védőnő, hogy nagyon kevés fajta ellen véd, és kevés az esélye, hogy pont azt kapja meg a gyerek.
2012. ápr. 26. 20:54
 7/29 anonim ***** válasza:
68%

ha valóban annyira gyakori és olyan veszélyes lenne már régen kötelezően oltanák a gyerekeket. a legtöbben úgy átesnek rajta, hogy max pár napi hasmenés, egy kis láz. semmi olyan, ami otthon nem kezelhető. csak hát el kell adni az oltást.

természetesen nem adattam be, meg sem fordult a fejemben egyik gyereknél sem.

2012. ápr. 26. 20:54
 8/29 anonim ***** válasza:
Nem.
2012. ápr. 26. 20:57
 9/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Nekem egymástól teljesen függetlenül két gyerekorvos (a miénk és a barátnőmék gyerekorvosa), a védőnőnk és egy a László kórházban dolgozó járvány szakértő doki is ugyanazt mondta. Nem javasolták a rotavírus elleni oltást (és a bárányhimlő ellenit sem), mert sok vírus okoz hányást és hasmenést nem csak ez- ezért nem igazán lehet elkerülni, ráadásul még nem tekint vissza olyan hosszú múltra az oltás mint a kötelező oltások (így nem ismerik annyira a hosszútávú hatásait), ráadásul nem is nyújt teljes védelmet, és ha a babád bukós esetleg gyenge gyomrú még ki is bukhatja (ami nem túl szerencsés egy ilyen drága oltásnál). Ezeket a véleményeket mérlegelve végül nem adattam be, pedig amikor megtudtam hogy babám lesz úgy gondoltam mindenképpen be fogom adatni (mert nekem az ilyen vírusok a legnagyobb félelmeim). Persze ez mindenkinek a saját döntése, mindenkinek magának kell mérlegelni, hogy beadatja-e, hogy kinek a véleményére hallgat (mert ezek általában nagyon nem egybecsengőek).
2012. ápr. 26. 21:01
 10/29 anonim ***** válasza:
Igen.
2012. ápr. 26. 21:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!