Ti beadattátok a rotavírus elleni oltást?
Én sem adattam be.
Bocs az offért, de azt írjátok nagyon drága? Pontosan mennyi? (Nem azért nem adattam be mert drága, mielőtt valaki ebbe beleköt:))
nem,
mert nem ajánlott a doki,
mert a rota vírusnak csak 7-8fajtája ellen véd,
mert csak két éves korig véd,
és mert nagyon drága is.
aki beadatta annak mindig van egy ismerőse, akinek a gyereke 5 napig volt kórházban a rota vírus miatt mert majdnem kiszáradt. érdekes, a mi családunkban sok a gyerek, mégsem volt senki kórházban, pedig oltást sem kapott senki.
ez olyan porhintés. persze, mindig lesz néhány gyerek, aki más válfajt kap el vagy érzékenyebb rá. ez még nem indokolja a pánikkeltő kampányokat.
rengeteg olyan betegség van, amin az emberek 99%-a könnyen átesik de a maradék 1% kicsit nehezebben. na és? ettől egy betegség sem lesz veszélyes.
úgyhogy valóban, nem kell itt nagyokoskodni az "ismerősöm gyerek" dumával.
Mindkét gyerekemnek beadattam, és nagyon jól tettem, mert mindkettő alapból alig iszik, egy durva hányás-hasmenés esetén igen gyorsan infúzión kötnénk ki.
Amúgy azóta többször volt a családban fosós-hányós betegség, a kicsik egyetlen hányással és másnap pár híg kakival megúszták, mi felnőttek meg 1 hétig szenvedtünk olyan gyengén, hogy felállni se bírtunk...
Amúgy a bárányhimlő ellenit is megkapták. Lehet lepontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!