Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti beadattátok a rotavírus...

Ti beadattátok a rotavírus elleni oltást?

Figyelt kérdés
2012. ápr. 26. 20:48
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
51%

Nem adattam be. Az összes választható oltás közül ez a legfeleslegesebb. Drága. Ráadásul sertésinfluenzavírussal volt(vagy még mindig az) szennyezett az oltóanyag (azt hiszem 2010-ben), amit a gyártó el is ismert, de azt mondta, hogy ez nem okoz proplémát. Csak 2 éves korig véd, és nem minden fajta ellen, ráadásul a rotán kívül van még más egyéb korokozó is, ami hasmenést okozhat. Egyébként általán 1-3 napos hasmenést okoz, ha a baba iszik rendesen, és valamennyit eszik(szopik)is, akkor akár otthon is átvészelhető a dolog. Amúgy meg kórházban kap egy kis infuziót, és akkor nincs kiszáradásveszély. Ahhoz hogy ebben a betegségben meghalljon egy csecsemő, elég nagy felelőtlenség kell egy szülő részéről (nem viszi időben orvoshoz.)

Oltások aminek értelme is van: kullancs által okozott agyvelőgyulladás elleni, meningococcus elleni, HPV elleni

2012. ápr. 26. 21:04
 12/29 anonim ***** válasza:
38%

" semmi olyan, ami otthon nem kezelhető "

azért ne legyünk ennyire nagyokosak, már bocsi.épp 3hete volt 4napig ismerősöm gyereke infúzión a kórházba rota miatt.

2012. ápr. 26. 21:06
 13/29 anonim ***** válasza:
100%
Első gyereknek nem adattuk be. 1,5 évesen kórházba került krupp miatt, és ott láttam rotás kicsi babát és nagyobb gyermeket is infúzióval a fejében/kezében. A tesónak már beadattuk az oltást.
2012. ápr. 26. 21:12
 14/29 anonim ***** válasza:
100%

a lányomnál beadattuk orvosi javaslatra, mert: 1: korababa volt, kis súllyal amiből már nagyon kicsi veszteség is veszélyes lett volna, + az immunrendszer is gyengébb ugye az ilyen babáknál. 2: Ráadásul a városban hetek óta rotajárvány volt, apuka alsós tantó, nagyszülők is pedagógusok, mindannyian el is kapták és szenvedtek tőle épp eleget, egyik nagyi kh-ban is volt miatta. Féltettük a picinket nagyon, beadattuk.

A fiunknak viszont nem, egyrészt mert ő nemhogy normál súlyú, de átlagnál jóval nagyobb baba volt, nem volt közvetlen rotaveszély, és a legfontosabb indok: rettentő bukós volt, és ahhoz meg túl drága a vakcina a mi pénztárcánknak, hogy 2-3-4x is feleslegesen vegyük meg, mert mindig kihányja.

Most 3.5 és 2 évesek, hozzáteszem, a nagyobb vagy eleve el sem kapja a hányós-hasmenős cuccokat, vagy 1 nap alatt túl van rajtuk, a kicsi viszont többször is volt ilyesmivel beteg, egyszer majdnem kh-ba is küldtek, épphogy megúsztuk. Nem biztos, hogy az oltás miatt van - ilyet nyilván nem állíthatok - de mással egyszerűen nem tudom magyarázni, mert pl köhögős-náthás betegség meg mindig egyszerre és kb ugyanannyira kapja el őket.

2012. ápr. 26. 21:18
 15/29 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Az egyik ok,hogy nagyon drága.Másik ok:védőnő mondta,hogy volt rá példa,megkapta a gyerek az első adagot közben megfertőződött így már többet nem kellett neki.Meg egyébként is ha elkapja jól kifo,ssa magát.Harmadik ok:ha annyira veszélyes lenne akkor kötelező lenne ez is.Negyedik ok:gyerekkoromban szalmonellás voltam,kevesebb mint egy hetet töltöttem kórházban és itt vagyok.

2012. ápr. 26. 21:42
 16/29 anonim ***** válasza:
Nem adattam be, mert a gyerekorvosunk nem ajánlotta. Sógornőmék beadatták a gyereknek, mégis elkapta a gyerek és kórházban volt 1 hétig, mert kiszáradt.
2012. ápr. 26. 22:43
 17/29 anonim ***** válasza:
Nem adattam be!
2012. ápr. 26. 23:00
 18/29 anonim ***** válasza:
Igen és a másodiknál is be fogjuk adatni.
2012. ápr. 26. 23:26
 19/29 anonim ***** válasza:

Nem.

(egyebkent, nincs olyan oltas, ami 100%os vedelmet nyujt a rotavirus ellen.)

2012. ápr. 27. 00:33
 20/29 anonim ***** válasza:
Nem
2012. ápr. 27. 07:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!