Miért kell elvenni a cumisüveget egy 1-1,5 éves babától?
1 éves a lányom,amíg nem fog megtanulni stabilan pohárból inni,addig cumisüvegből kapja,megnyugtatja este,ellazítja,rituálé.
Vagy szerintetek kell????
A 9. válaszoló vagy nem szoptatta a gyereket vagy nem tudom.
Egy kisgyereknek megnyugvás az esti cumizás, akár anya cicijén, akár az anya cicijét pótló cumisüveg.
Az azért érdekelne, hogy 6 hónapos koruktól pohárból itták a tápszert reggel és este, vagy ha szoptattad őket, azt nem akartad elvenni tőlük?
9. válaszoló vagyok. Szoptattam mindegyik gyerekemet 11 - 12 hós korukig, fél éves kortól kaptak hozzátáplálást, és természetesen folyadékot. Amint ittak plusz folyadékot az anyatejen kívül, rögtön pohárból kapták, tényleg 3 - 4 nap alatt megtanulják, hogyan kell pici kortyokban inni a pohárból. Nem sok idő kell hozzá, hogy már ők fogják - segítséggel - a poharat, utána rövidesen segítség nélkül.
Szerintem ez így mindenkinek sokkal jobb, mint cumisüvegezni, aztán meg feltenni a nagy kérdést: "Hogyan szoktassam le másfél évesemet a cumisüvegről?"
Ez nem spártai szigor, nem is egy rituálétól megfosztás, hiszen soha nem is kötődött a cumisüveghez rituálé! De minek is?????FELESLEGES!!!!
Útközben bármilyan flakonból, amit a nagyoknak úgyis viszek tud inni a legkisebb is. Hű, de szörnyű Anya vagyok. Nehogy hallgassatok rám, mert a végén még túl egyszerű lenne a gyerek itatása, és nem lenne min szenvedni...
5. gyerekes 36 hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!