Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért nem tudom tőle elvenni...

Miért nem tudom tőle elvenni déli alváskor a cumisüveget mostanában?

Figyelt kérdés

Most 16 hónapos a lányom, és pár napja egyáltalán nem tudom tőle elvenni az elalváshoz használt cumisüveget (Tej van benne), mert felébred és sír. Így viszont alszik másfél órát is, hogy kilóg a szájából az üveg... Nem iszik belőle, csak ott van. Próbáltam rendes cumival helyettesíteni, de azt 10 hónapos kora óta messzire hajítja. Mit csináljak? Hagyjam?

Este is így alszik el, de akkor kb. fél óra múlva kiesik a szájából és nem keresi...

2010. ápr. 9. 12:52
 1/4 anonim ***** válasza:
Mert egyre okosabb, és akaratosabb, és ez csak rosszabb lesz. Erről le kéne szoktasd, hogy egyszerűen nincs, és kész. két nap után már nem fogja keresni. nálunk este fürdés előtt van evés, utána fogmosás, és reggelig nem kap semmit. vizet kaphatna max. de nem szokott kérni azt sem. mi sem eszünk, iszunk semmit fogmosás után, mihamarabb rá kell őket is erre nevelni.
2010. ápr. 9. 13:01
 2/4 A kérdező kommentje:

Az előbb is elvettem, felébredt, sírt.. visszaadtam neki és alszik tovább... Úgy érzem, mi néha visszafelé fejlődünk. Pedig olyan okos kislány, egy csomót beszél már, nagyon értelmes, aranyos, nyugis... de mostanában éjjel is többször felébred, és csak úgy alszik el, ha a cumisüveget a szájába dugom... ha nem, akkor ordít, zeng a ház.. Pedig előtte már nem evett éjjel egyáltalán.. Most se eszik, szív kettőt-hármat, és elalszik.

Tudom, hogy elrontottam valahol, mikor megkínáltam éjjel egy hónapja, de ez egyre rosszabb... Majd megpróbálok drasztikus lenni, de éjjel, mikor ordít, elég nehéz...

2010. ápr. 9. 13:04
 3/4 anonim ***** válasza:

igen, tudom, hogy nehéz, de neki is jobb lenne. ebben szerencsére volt előttem rossz példa, a barátnőm 28 hónapig kellett, hogy itassa éjjel a babáját vízzel. éjjel sokszor felkelt, és kortyolt. próbálj bele vizet tenni, hátha úgy nem kéne neki. sajnos sokszor kell még olyan dolgot tennünk a gyermek érdekében, ami neki akkkor nem esik jól.

és sajnos sokzsor csak a saját hibánkból tanulunk. (nálunk az elalvás volt a kritikus pont, de szerencsére túl vagyunk már rajta)

2010. ápr. 9. 13:25
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi. :) Megpróbálom ma éjszaka a vizet.. bár tudom, hogy ordítás lesz belőle. Na, majd felkészítem a férjemet, hogy nem kell kirohannia a hálóból. :)
2010. ápr. 9. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!