Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » A babátok mennyi idős koráig...

A babátok mennyi idős koráig használtatok cumisüveget?

Figyelt kérdés

20 hónapos a kisfiam, és ő még tápszert kap reggel este, pontosabban 1 napja tértünk át a tejitalra.

Én még cumisüvegből adom ezt neki. (természetesen iszik csőrösből, és rendes pohárból is már régóta) De egy ismerősöm a minap szinte lehordott, hogy ő már rég kidobta a cumisüveget. Szerintetek is gáz már a cumisüveg? És ha igen, akkor pusztán azért mert már "ciki" vagy egyéb gond lehet belőle, pl majd nem tudom elvenni tőle.

Ti miből adjátok ennyi idős babátoknak a tápszert / tejet?

köszi a válaszokat!

2011. márc. 9. 21:48
 1/10 anonim ***** válasza:
31%

A lányom egy évesen önállóan ivott sima pohárból. Ma másfél éves, bögre, pohár, csésze... bármi jöhet neki.

Szerintem próbáld meg pohárból itatni, ne cumizzon, ha nem muszáj :)

2011. márc. 9. 21:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Szerintem nem gaz.

A kisfiam ket eves, siman iszik poharbol, flakonbol, meg kb mindenbol mar jo ideje.

Este es reggel a tapszert viszont agyban fekve issza meg, ez a rituale, igy szereti. A cumisuveg megmaradt, csak atalakult: avent uvegjeink vannak es vettem a cumigumi helyere csoros itatot szelepet, lehet venni kulon, nem is draga (ugy remlik, hogy 600 forint korul volt ket darab). Oda kell betenni, ahol korabban a gumi volt. O ebbol iszik, ihat igy fekve, akkor sem boritja magara. Es vegulis mar nem is cuminak szamit.

2011. márc. 9. 22:04
 3/10 anonim ***** válasza:
27 hós, reggel-este kakaó cumisüvegből. Tud pohárból is inni, de valahogy a cumisüveg hozzátartozik a kakaózáshoz.
2011. márc. 9. 22:07
 4/10 anonim ***** válasza:

szia!

A manókám is cumisüvegből issza reggel a kakaót, este a tejet.Ilyenkor ágyban fekszi, ez így megszokott:). Napközben pohárból iszik. 29 hónapos. Szerintem nem ciki, és a fogai sem romlanak ettől.

2011. márc. 9. 22:23
 5/10 A kérdező kommentje:

nagyon köszönöm mindenkinek a választ!

akkor azért mégsem olyan gáz ez :) megnyugodtam :)

ő is tud már pohárból inni régóta ügyesen, csak valahogy reggel este megmaradt ez a cumisüvegezés, ő is az ágyban issza :)

nekem nem is jutott eszembe hogy már nem kéne, csak az ismerősöm tette a bogarat a fülembe

köszi még egyszer!

2011. márc. 9. 22:36
 6/10 anonim ***** válasza:
másfél éves a fiam, a cumisüveget nem ismeri,nem fogadta el soha.Egy éves korában választottam el,utána mam puhacsőrösből adtam neki a tejitalt,azt elfogadta,így a mai napig abból issza.A vizet pohárból,szívószálas kulacsból vagy sportkupakos üvegből issza
2011. márc. 10. 07:42
 7/10 anonim ***** válasza:

21 hónapos a kicsim. A reggeli kakaóját még cumisüvegből issza. Az ágyában, az ölemben félig heverve. Kicumizza, majd nyújtózik egyet, visszafektetem-eresztem és alszik tovább.

Így nehéz lenne poharazgatni neki :D

Amíg igényli a hajnali etetést én bizony ki nem dobom a cumisüveget :) Napközben minden mást pohárból iszik.

2011. márc. 10. 10:46
 8/10 anonim ***** válasza:

27 hónapos a fiam, mindent önállóan csinál, amit ebben a korban kell, 1 hónapja szobatiszta is, stb., DE a reggel-esti kakaót csak cumisüvegből issza. eddig semmit nem erőltettem, mindent magától tett le, így szerintem ennek is eljön az ideje, én nem siettetem.

Üdv

2011. márc. 10. 14:17
 9/10 anonim ***** válasza:

22 hónapos kislányom reggel és este is cumisüvegből issza a tejet vagy a kakaót. Múlt héten a cumikat Avent itatócsőrre cseréltem.

Egyáltalán nem baj, az a lényeg-szerintem-hogy megigya.

2011. márc. 10. 15:42
 10/10 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen nektek is a választ! most már teljesen megnyugodtam :)
2011. márc. 10. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!