Miért kell elvenni a cumisüveget egy 1-1,5 éves babától?
1 éves a lányom,amíg nem fog megtanulni stabilan pohárból inni,addig cumisüvegből kapja,megnyugtatja este,ellazítja,rituálé.
Vagy szerintetek kell????
14 hónapos a fiam, neki is cumisüvegből megy a reggeli, esti tej. A vizet is ebből issza, most kezdtük el a pohárból ivást, tanulgatja, tetszik neki, de még ügyetlen, sok megy mellé. Az itatókat el se fogadja, semmilyen fajtát. Csak pohárból ivással nem issza meg a napi folyadékmennyiséget, és mivel kicsit szorulásos, muszáj, hogy igyon.
A két éves szomszéd kislány még szintén cumisüvegből kapja a reggeli, esti kakaót, pedig minden mást már ügyesen pohárból iszik.
Nem hiszem, hogy az a jó megoldás ebben, hogy egyik nap még a megszokott, szeretett dolgot kapja, másik nap meg hipp-hopp elvesszük tőle, mert mások szerint ez így helyes.
Én el sem tudom képzelni, mi a jó abban, milyen rituálé kötődhet a reggeli - esti cumisüvegezéshez 1 - 1,5 - 2 éves korban?
Mondjuk az itató/ csőrös poharakat sem értem, teljesen felesleges. Nekem mindegyik gyerekem fél éves korában a kezébe kapta a poharat, 4 - 5 nap alatt megtanultak csepegésmentesen inni belőle. Lehet pohárből inni a reggeli kakaót is, este pedig nem is igazán tudom miért kell kakaót inni?
Minél hamarabb elkezditek a pohárból ivást, annál könnyebben és gyorsabban megtanulja a baba. Persze, hogy később egyre nehezebb elvenni tőle a cumisüveget, ha már rá van szoktatva - hogyan szívassuk meg saját magunkat című történet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!