Van olyan anyuka aki nem engedte beadni babájának az MMR-oltást?
Én szerencsére nem ismerek olyan szülőt, aki megtiltotta az oltás beadását a gyermekének.
Azt gondolom, hogy ha a Te babád nem lesz beoltva, nagyon kicsi az esélye elkapni a betegséget, mert a vele kapcsolatban lévő gyermekek oltottak, így védettek, nem terjesztik. De erre apellálni a legnagyobb felelőtlenség, amit szülő elkövethet.
És kötelező oltás nélkül nem mehet a gyerek közösségbe sem. JOGOSAN!!!
Egy kicsit a kérdező pártjára állok engedelmetekkel! A kérdése arra vonatkozott van e itt olyan anyuka... jelen esetben tehát mindenki offolt, mert egy hozzászólást sem olvasam, ami úgy kezdődne, igen én olyan vagyok, vagy nem, én nem vagyok olyan. A mellékkérdése pedig az volt milyen következményekkel jár, ha megtagadja... erre sem találtam választ.
Kedves kérdező, engedd meg, hogy a válaszolók pártjára is álljak, hisz sajnos nagyon sok mellékhatása és szövődménye lehet, ha valaki nem adatja be, és emiatt inkább beoltatjuk gyermekeinket.
Válaszaim:
-Nem , én is beadatom az oltásokat a gyermekemnek
- Következménye természetesen nemcsak a betegsége van, de úgy tudom akár eljárást is indíthatnak. Erről nincsenek pontos információim, de legutolsó emlékeim alapján büntetik az ilyet!
Szia!
Mi is éppen a 15 hónapos oltás előtt állunk, és bennem is van félsz, ami természetes. A nagyobbik fiam 4 éves ő is megkapta, szerencsére minden problémamentesen zajlott. Valahogy minden anyuka ettől az oltástól tart a leginkább. Egy orvos ismerősünk azt tanácsolta, hogy vigyem el homeós orvoshoz és kérjek oltáskivezetést,hogy Kivezessük az oltás során bekerülő, a szervezet számára felesleges, káros anyagokat, pl. a higanyt. Itt tudsz utána nézni:
Mi is eléggé utána néztünk ezeknek az oltásoknak. Végül még a javasoltak egy részét is megkapta/megkapja, mert így nyugodtabbak vagyunk (kivéve a bárányhimlőt).
Ha megtagadjátok bármelyik kötelező oltás beadását, akkor a gyerek nem mehet közösségbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!