Cumisüveg kérdés?
Sziasztok!
Vettünk egy cumisüveget, meg mikrós sterilizálót is, amihez cumisüveget is adtak. Az első használat előtt azt írja, hogy forró vízbe szétszedve bele kell tenni szétszedve a cumisüveget még a mikrós sterilizálós tájékoztatón is ezt írják. Mit jelent, hogy forró? Gondolom nem bugyog már. Erre ti külön edényt használtok?
A babának külön edényt használtok pl teát főzni? Milyen fajtát? Zománcozott, vagy rozsdamentes lábos?
Ja meg vettünk kiskanalat is Avent, bár ez 6 hónapos kortól van, de gondoltam legyen egy kiskanál, ha kell valamire, azon meg azt írják, hogy ne tegyem be mikróba, utána lejebb, meg "a termék sterilizálóban is sterilizálható". Na most akkor mi van?
Ja azért ilyen butus kérdés, mert még meg sem született a baba :)
Én nem tettem be előtte... :)
szerintem sima mosószeressel mosd el előtte, utána meg sterilizáld (de a sterilizálással ráérsz akkor, amikor már kell, vagy akkor újra kell megint).
Babának külön lábosa volt, zománcozott, legegyszerűbb, picike lábos.
Kanál: csak úgy ne tedd be a mikróba, de sterilizálni bel lehet tenni, szerintem ezt akartál írni :)
aha csak azt furcsáltam, hogy a sterilizáló már sterilizál gondolom, csak mivel adtak hozzá üveget is (műanyag) ezért annak a használatát is beleírták a füzetébe, és ott az van, hogy előtte 5 percre minden tartozákát bele kell tenni a forró vízbe.
A kanalat akkor értem, biztos más, hogy gőzbe van, meg más lenne csak úgy
minden cumisüveghez van használati útmutató, és abban az van, hogy forró vízben főzd 5 percig, vagyis kifőzéssel sterilizáld, mert ugye nem mindenki vesz sterilizálót.
De ha veszel sterilizálót akkot abban sterilizálod és nem a forró vizzel.
Tök egyértelmű
Egyértelmű lenne, ha nem a sterilizáló használati utasításos füzetébe lenne leírva, hogy első alkalommal főzőcskézzem a cumit.
Na mindegy elsőre majd kifőzőm, aztán majd már a sterilizálót használom.
első vagyok
szerintem nem pénz rablás a sterilizáló :)
míg kifőztem, így nézett ki: forraltam a vizet (fél év), beletettem a cuccokat, majd figyeltem, bele ne olvadjon, aztán kihalásztam őket, próbálva úgy, hogy ne égjen el a kezem, rá egy tiszta konyharucira (ami csak erre a célra van, és új)majd ott száradtak...
Sterilizálóval: tettem egy pici vizet bele, majd bedobáltam a cuccokat, bement a mikróba 6 percre,, és mikor volt időm kivettem onnan. Ki se kell nyitni, míg nem kell, addig steril marad :)
Elsőre se kell kifőzni, ha van sterilizálód :) arra van :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!