Lehet szeretni ugyanúgy a gyerekeinket?
Gondolok itt arra,hogy az egyik ilyen a másik olyan és biztos más-más érzelmeket keltenek a szülőkben mégis sokan mondják azt,hogy én ugyanúgy szeretem a gyerekeimet,lehetséges ez,de most őszinte gondolatokra lennék kíváncsi,ti,hogy gondoljátok ezt?????
Lehet ugyanúgy szeretni,ragaszkodni és kapcsolatot teremteni??
Érdekes,amit kérdezel.Elmesélek egy története,ha nem haragszol.
Az apósom mindig azt mondta ,hogy mindkét gyerekét (férjemet,és sógornőmet)ugyan úgy szerette/szereti.
Mégis szerintem sok múlik a gyerek hozzá állásán is,mert mire kamaszok,majd felnőttek lettek,olyan harc,és féltékenység volt köztük,hogy őrület.
Pontosabban a sógornőm féltékeny a férjemre.Mindig azt hánytorgatja fel,hogy mi kaptuk a tetőteret,holott ők örököltek a férje szüleitől egy házat.
Az apósom ,bár sose mondja,mégis azt érezteti,hogy a férjemet szereti jobban.Ez maga után vonja,hogy engem hamarabb elfogadott,mint a lánya választottját.És sajnos az unokákra is kiterjed ez a megkülönböztetés.Miénket sűrűbben látják,értelemszerűen,hisz fölöttük lakunk.De ugyanannyit mehetnének a másik unokához is ,ha érdekelné őket igazán.Persze ehhez az is hozzá tartozik,hogy a férjemnek bármit mond az após,mindenben segít,míg a sógornőm ide telefonál,hogy ez kell,az kell,és majd érte jönnek.Szóval szerintem nem lehet egyformán szeretni,és én is ettől félek,hogy ha szülök még egyet,akkor ő jobban ,vagy kevésbé fogom szeretni.
Bocs ha hosszú lett.
2.VÁLASZOLÓNAK
Ugyan ez van nálunk is csak fordítva,itt a nagyszülők a sógornőmet(akinek nincsen gyereke)szeretik jobban mint a férjemet és ez sajnos nagyon is észrevehető,mert pl.neki mindig a kedvére tesznek a férjemnek nem,vele inkább mindig vitatkoznak,mert a férjem fiatalabb a sógornőmnél mégis nekünk már 2 gyerekünk van a sógornőmnek meg 1sincs,se gyerek,se pasi mert nagyon-nagyon ronda természete van és alig lehet elviselni a mi gyerekeinkkel (fiú 2,5éves a kicsi lány 7 hetes)úgy viselkednek amikor mi nem vagyunk ott csak a sógornőm minthogyha az ő gyerekei lennének és ez nagyon rossz,engem is csak azért fogadtak el anno mert terhes lettem,de viszont a sógornőm HAVERJÁT úgy istenítik minthogyha ezer éve családtag lenne és kb.2-3 hónapja ismerjük csak.
Én nem szeretném így nevelni a gyerekeimet,de hazudnék hogyha azt mondanám,hogy ugyanúgy szeretem őket,mert ez most még nem igaz,a fiamhoz jobban kötődöm mint a lányomhoz és vele annak idején türelmesebb is voltam,de remélem idővel majd más lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!