A Hunor mostanában tényleg divatnév?
Pont úgy ahogy a második íja!
Plusz még a Botond!
Nekem nem tetszik.
4 gyerkőc anyukája
huhh ,nálunk nagyon gyakori, zeng a játszótér a Huncik után kiabáló anyukáktól...
de nagyon sok még a Zsombor, Csongor, Csanád, Levente, Nimród, Botond is, de ismerek Mersét, Karsát, Kartalt, Csombort, Borsot is. Anyukámnak van Sólyom és Bátor nevű kisovisa.
Amúgy tényleg, Máté és a Bence is gyakori felénk :)
6-os válaszoló, megkérdezhetem merre laksz?
:) A neveket amiket felsoroltál valóban nagyon sokat hallok, de Hunort alig-alig. Viszont azt sokat hallom, hogy milyen divatnév. Nekem egyik nagy kedvencem. :) Legnagyobb fiam neve. :) Amikor szültett - 4éve, a dokim azt mondta, hogy rajtunk kívül még egy db Hunor nevű babája született. (azóta persze lehet, hogy volt még pár neki, azt nem tudom.)
Köszönöm a válaszokat. VAlószínűlet felkapottabb név, mint 20éve, de azért szerintem a Hunor név még messze nem Levente, Máté-Bence kategória. Legalábbis szerintem.
(a kérdés nem az volt, hogy tetszik-e valakinek ez a név- egyébként -de köszi ezt a választ is.)
6-os vagyok.
Bp vonzáskörzete, felkapott kisváros. Nagyon sok a néhány éve/mostanában ideköltözött jómódú, náluk főleg észrevehető a tendencia, hogy vagy "magyaros" vagy ritka-hűdedivatos nevet adnak a csemetéknek.
A Hunor is sztem emiatt a magyaros hullám miatt lett divatnév, bár tény, hogy egyenlőre még nem Bence-kategória. De szerintem tökmindegy, hány Bence/Hunor/Kispistike van, ha egyszer a szülőknek ez tetszik, akkor így nevezik el és kész, mindenki más meg tehet egy szívességet... :) Középiskolás korban, később meg főleg úgyis akkora lesz a szóródás, hogy nem fog annyira gyakorinak tűnni egyik név sem.
Meg aztán néhány évente úgyis van egy új hullám pár újabb felkapott névvel, aztán azok is elsikkadnak a következő újhullámos időszakban. Szerintem Hunorból nem lesz sosem seregnyi :)
Figyi, mi javarészt külföldön élünk, a nagyobbik fiunk Botond, a kisebbik Korvin (érdekes módon a tanultabb külhoniak java azonnal köti Mátyáshoz és a fekete sereghez, bár azt nem mindegyikük tudja megmondani, hogy hol van Bp, vagy egyáltalán Mo-nak mi a fővárosa :( ...)Nekünk szempont volt, hogy a világ bármely táján ki lehessen ejteni a nevüket gond nélkül, illetve fontos volt számunkra, hogy a nemzeti hovatartozást jelezze ez a bizonyos név. No meg hogy tetsszen :D - de ezen kívül kb tojtunk rá, hogy vajon mennyi van belőle, vagy kinek hogy teszik.
na lelövöm magam, mert túl sokat regéltem, és bocsi a terjedelemért.
Szia 6-os!!
egyetértek Veled! A második és harmadik kisfiam neve is olyan, ami nekünk tetszett, de másnak nem... magyaros, de nem a tucatnevek közül. Egyébként nincs bajom a Leventével meg Máté-Bence stb divatnévvel, csak hihetetlen hogy fel lehet kapni pár nevet és minden második baba neve ugyanaz, holott annyi szép név van.
a lényeg, hogy nekünk tetszik! :)
a te gyerekeidnek is szép neveik vannak, a mi harmadikunk is majdnem Botond lett! :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!