Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kiságyba altatás, de hogyan?

Grófházy kérdése:

Kiságyba altatás, de hogyan?

Figyelt kérdés

Segítségetilletev ötleteket kérnék tőletek.

2 hónapos kislányom nem hajlandó kiságyban elaludni,csak ha a kezemben ha elringatom.

Hiába teszem le akkor mikor már laposakat pislog,ahogy leér a kiságyba 1 perc és kipattannak a szemei.

Hanyadt egyszerűen sehol nem marad meg,égtelen sírás krokodilkönnyekkel.Egyszerűn nem szeret így.ha hasra teszem,akkor meg annyit erőlködik-kinlódik-nyög-evickél,hogy hányás lesz belőle,aztán sírás.Nem hiszti,mert mindig akkor könnycseppek folynak a kis arcán,hogy majd megszakad a szívem.Hiába veszem fel nyugtatom meg és visszateszem, kezdődik előlről.csak akkor alszik ott,ha a kezemben alalszik,és úgy teszem le.

Sajnos mikor pici volt anyuék részoktatták,és most iszom a levét...

Légyszi segítsetek bármilyen tanáccsl vagy praktikával

minden megldás érdekel!!!!!

2012. máj. 25. 11:16
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Vigasztaljon, hogy a miénk 4 hónaposan rászokott a cumira, most már csak leteszem hasra, cumi a szájába, simogatom picit a hátát és elaszik. Eddig cicin aludt el.
2012. máj. 25. 14:24
 12/13 anonim ***** válasza:
Az én babám is ennyi idősen a mellkasomon aludt el. Ringatni nem ringattam pont ezért, amit leírtál. Nem nyugszik meg, ha rárakod a mellkasodra? Talán 3-4 hónapos volt, amikor "megtanítottam" egyedül elaludni. Azóta nincs gond. Illetve 2 hete majdnem elrontottam, mert bent maradtam mellette és simogattam a fejét, ha kijöttem a szobából, akkor visítani kezdett. Így most úgy csinálom, hogy beteszem az ágyba, elköszönök tőle, ő meg még játszik egy kicsit a rongyával és belealszik. Ekkor bemegyek és hasra fordítom. Alszik reggelig.
2012. máj. 25. 17:55
 13/13 anonim ***** válasza:
Igazándiból én sem tudok neked tanácsot adni, de elmesélem a mi sztorinkat. Kisfiam alvási szokásai szinte 2-3 havonta változtak. 2 hónapos koráig csak mellkason vagy cicin aludt el, vártam kb. 10-20 percet és hasra fordítva tettem be a kiságyba. (vagy nem tettem és köztünk aludt, attól függően, hogy mennyire voltunk aznap kiütve Apával)Aztán jött egy olyan időszaka, hogy nappal csak a babakocsiban, vagy kint a kertben tudtam elaltatni. Éjszakára pedig csak a mi nagyágyunkban volt hajlandó cumin aludni, innen kellett mindig átvarázsolnom a kiságyába. Ezt szerencsére hamar kinőtte. 11 hónapos koráig tényleg rengeteg új "hóbortja" volt, nekem pedig mindig résen kellett lennem, hogy észere vegyem az újabb igényeit. De innentől kezdve mint akit elvágtak, megkapta az esti tejcsit a kiságyban. Én elköszöntem tőle, 5 perc és aludt is. Nappal pedig a fülbe, nyakba szuszogás jött be nála, vagy a szorosan összebújás. :D Most 16 hónapos és mintha megint kezdhetném elölről az egészet. Nem hajlandó megmaradni az ágyában, újból a mellkasomon akar elaludni, de én engedem is neki. Ha most erre van szüksége akkor elfogadom, majd kinövi, most újra előjött nála a szep.szorongás. :( Szóval csak azt akartam ezzel kinyögni, hogy rengeteget fog még ő változni. Próbálj ki néhány verziót abból amit előttem is leírtak, hátha valamelyik beválik nála. 2 hónaposan még nagyon picike, biztosan szeretne minél közelebb tudni magához. Én azt vettem észre hogy ha rá voltam görcsölve, hogy ugyan hogy fogom tudni elaltatni, vagy jaj már megint alvásidő és tuti nem fog nekem elaludni akkor nem is ment. Nyugodj meg érezze, hogy te ott vagy ha alszik, alszik, ha nem, nem! Ha higgadt vagy megérzi és el fog aludni hidd el! (egész nap úgy sem lehet ébren, előbb-utóbb úgyis kidől! :D )Sok erőt és kitartást neked / Nektek!
2012. máj. 25. 22:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!