Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » MInden kisbaba úgy alszik el...

MInden kisbaba úgy alszik el legtöbbször, hogy sír?

Figyelt kérdés
Akiknél egy szobában alszanak a tesók a kezdetektől fogva, nem ébreszti fel a sírással a pici a nagyobbat? Azért a babasírás elég hangos tud lenni. Nálunk a pici pár percig sír elalvás előtt, a nagyobbik is így aludt el, amíg meg nem találta az ujját. Cumit (szerencsére) nem fogadja el a pici, még csak 1 hónapos
2012. máj. 25. 07:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Dehogy is !!!
2012. máj. 25. 13:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Nekem a kicsi cicin aludt el, a nagy (2.5 éves)még erre az időre is képtelen volt csendbe maradni, de megszokta. Ezzel csak az volt a baj, hogy egyrészt már nem volt éhes, és jött neki visszafele a tej, ahogy leraktam, másrészt mivel 1 ébrenlét alatt így 2x is evett, nagyon "elaprózta" az evéseket, sosem éhezett meg igazán. Én örülök, hogy 4 hónaposan végre elfogadta a cumit, mert így beteszem a kiságyba hasra, cumi, és hamarosan már alszik is. Ha zsörtölődik egy kicsit, bemegyek, visszaadom a szájába a cumit, megsimogatom. Szóval én egyáltalán nem vagyok cumi-ellenes, sőt.
2012. máj. 25. 14:39
 13/19 A kérdező kommentje:
tényleg köszönöm, látszik hogy minden kisbaba más. próbálkozom ezzel-azzal, majd rájövök nekünk hogy jó. csak hát fáradt vagyok. az első fiamnál én is ringattam ha felsírt már rohantam, sokat aludt rajtam, mert éreztem, hogy szüksége van rá, aztán pár hónaposan megtanítottuk az egyedüli elalvásra szép fokozatosan. de most káosz van a fejemben meg mindenhol, nem tudom mit kéne tennem...
2012. máj. 25. 20:36
 14/19 anonim ***** válasza:

Szerintem teljesen jól csinálod! Ha pár percig sír, és elalszik, akkor lehet, hogy pár hét alatt megszokja és onnantól neked lesz a legjobb dolgod, mert egyedül el fog aludni a babád. És szerintem egyáltalán nincs arra szükség, hogy évekig ringatva altasd, vagy ücsörögj bent nála majd' egy órát, mire elalszik sírás nélkül.

Nekem mindkét gyerekem egyedül alszik el, leteszem, puszit adok és 5 perc múlva szunya. Neked is kell pihenni, illetve foglalkozni a nagy tesóval!

2012. máj. 26. 00:12
 15/19 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy egy idő után elalszik sírdogálva, később pedig már nem is fog sírdogálni. De ez nem azért lesz, mert "megnevelted", hanem azért, mert megtanulta, hogy hiába sír, hiába könyörög az anyukája után, nem foglalkoznak vele. Így hát beletörődik a "sorsába".

Nekem annyira fáj mindenhol azt olvasni, hogy "ja hát persze az elsőt nem hagytam sírni, de hát most itt egy nagytesó, meg fáradt vagyok meg izé..." Miért érdemel kevesebbet a második baba, mint az első? Ha pedig nem tudtok ugyanannyi figyelmet fordítani rá, akkor miért vállaljátok be a másodikat olyan hamar?

Én megfogadtam, hogy akkorra tervezünk csak másodikat, amikorra biztosak leszünk abban, hogy ugyanannyi törődést tudunk neki biztosítani, mint az elsőnek. Nem akarom a babámat büntetni csak azért, mert ő a második.

2012. máj. 26. 00:41
 16/19 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Akármikor is fogjátok vállalni a másodikat, mindenképp osztozni fognak rajtad. Biztosan lesznek majd élethelyzetek, amikor vagy a kicsi, vagy a nagy bizony picit hiányolni fog, várnia kell egy kicsit stb. És ha a kicsi sírdogál, ha a nagyobb türelmetlenkedik, ez mindenképp rossz lesz neked, de nem kell ebből olyan nagy tragédiát csinálni. Én sem hagyom/hagytam sírni soha a gyerekeimet, de előfordul azért, hogy nem tudok azonnal rohanni a kiságyhoz, ha sír a pici. Ettől még kiegyensúlyozott, mosolygós kisfiú, aki imád engem. Nem hinném, hogy lelki sérült lenne attól, hogy megvárja míg a nagy befejezi az evést, vagy feláll a biliről.
2012. máj. 26. 08:05
 17/19 anonim ***** válasza:

" hogy megvárja míg a nagy befejezi az evést, vagy feláll a biliről."

Persze, nem fog belehalni, de egy kisbabának hiába magyarázod, hogy csak 5 percet kell várnia, nem fogja érteni, neki az az 5 perc maga az örökkévalóság lesz. Nincs idő fogalma, így nem tudhatja, hogy nem örökre hagyták-e magára. Persze vannak olyan élethelyzetek, amikor nem lehet azonnal ott teremni a babánál, de én igyekszem leredukálni az ilyeneket amennyire csak lehetséges.

De nem is ezzel van a baj, én csak attól akadok ki, amikor valaki a világ legtermészetesebb dolgának veszi, hogy az első gyerekét nem hagyja sírni, de a másodikat már igen, mert ő a második. Meg akkor is feláll a szőr a hátamon, amikor valaki pl olyat mond, hogy ő már nem használ légzésfigyelőt a második babánál, mert nem aggódós, mivel nem első gyerek... (a második babánál nem akkora tragédia a bölcsőhalál?)

2012. máj. 26. 20:04
 18/19 A kérdező kommentje:

sztem azért szükséges a nagyobbikra nagyobb figyelmet fordítani, mert a hirtelen változás, hogy tegnap még foglalkoztam veled ma már nem tudok, mert itt a kistesó, komoly sérüléseket okozhat benne, amik által még árthat is a kistesójának. és hiába a sok beszélgetés ő még gyerek nem fogja megérteni. de tudom minden kisgyerek más és szerencséje van annak, akinek elfogadóbb a nagyobbik. és lehet tervezgetni hogy én majd akkor szülök másodikat ha.... de mindig adódnak majd olyan helyzetek, amikor te is ketté fogsz szakadni.

én igyekszem mindkét gyerekemmel foglalkozni és igazságos lenni, de egész nap és minden percben lelkiismeretfurdalásom van tök mindegy mit teszek. és ez nem normális, ha leszarnám nem lenne gond, de nem tudom. nehéz, nem gondoltam volna hogy ilyen nehéz lesz.mert erről senki sem beszél

a másodikat sem szarom le az első miatt és fordítva sem...

2012. máj. 28. 11:08
 19/19 anonim ***** válasza:

Azt írod a nyitó hozzászólásban, hogy a babád rendszeresen sírva alszik el. Tehát nem az van, hogy időnként a nagy lefoglal és egy darabig váratni kell a kicsit és addig sír, hanem rendszeresen hagyod, hogy álomba sírja magát.

Szerintem ez kegyetlenség.

2012. máj. 28. 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!