Milyen lány- és fiúnevet javasoltok?
Bakos vezetéknévhez.
Ritka nevet szeretnénk, de ne legyen túlságosan idegen hangzású. (Ős)magyar nevek is lehetnek. Eddig inkább azt tudjuk, hogy melyik neveket nem szeretnénk... Mostanában divatos, felkapott neveket biztosan nem.
Előre is köszönöm a segítséget :-)

Köszi szépen az eddigieket.
Leginkább az a probléma velük, hogy ezek - legalábbis felénk - egyáltalán nem ritka nevek, sőt egyértelműen a gyakori/nagyon gyakori kategóriába tartoznak.
Ábel, Zalán, Hanna, Jázmin, Lia... ezekből sajnos nagyon sok van, közeli ismeretségi körben, családban több is.
Cintia, Vivien - ezek a típusú nevek nekem túlzottan amerikásak, nem az én világom.
Bulcsú, Nimród - ezek tetszenek. Bulcsú nem is gyakori (ellentétben a Nimróddal).
Szóval tényleg köszönöm az eddigieket, mert ezek is közelebb visznek a megoldáshoz, de nagyon várok még további ötleteket is :-)

szió!
Én, amit el tudok a vezetéknévhez képzelni:
fiú: Martin, Ármin, Zaránd, Viktor, Ábel, Hunor, Lehel.
lány: Bettina, Anett, Ivett (nekem ezek nagyon tetszenek) , Nóra, Diána, Viktória, Martina, Zsanett, ilyenek :) hátha találsz benne használhatót ! :) és gratu a picihez :)

Lány nevek: Laura, Zselyke, Hajnalka , Roxána
Fiú nevek : Gábor, Hunor, Viktor, Álmos

Ehhez a vezetéknévhez nem adnék S, Zs, Z kezdetű neveket. Néhány ötlet:
Bakos Melinda
Bakos Kinga
Bakos Minerva (ez nem magyar, de legalább nem is amerikai :) )
Bakos Lehel
Bakos Levente (na jó, ez mostanában gyakori)
Bakos Megyer
Bakos Árpád
Kellemes keresgélést!

Hát fiú névnek: Alpár. Szerintem a Bakos Alpár nagyon jól hangzik! :) ez egy magyar név, leginkább csak Erdélyben fordul elő. Igaz, ott nagyon gyakori, mert rengeteg ilyen nevű ismerősöm van ott, de itt, az anyaországban szinte senki nem viseli az Alpár nevet. Becézése: Alpi
Lánynévnek pedig a Kincsőt és a Szendét tudom ajánlani. Esetleg még a Csengét is, de ez mostanában egyre gyakoribb név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!