Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírni kéne hagynom?

Sírni kéne hagynom?

Figyelt kérdés

Babánk rendszeresen eljátssza azt, hogy minden különösebb ok nélkül üvölt, mint a fába szorult féreg. TÉNYLEG nincs semmi baja: mindig mindent végigpróbálunk, pedig ez nem más, mint a "foglalkozzatok már veleeeeeem" típusú hiszti. Valószínűleg kicsit a nagymama is ludas a dologban, ő mindig első nyikkre felveszi és abajgatja.

A védőnő azt tanácsolta, hogy tegyük be az ágyába, csukjuk rá az ajtót és hagyjuk sírni, mert nem szabad, hogy megszokja, hogy ha egyet nyikkan, rögtön minden kívánsága teljesül. Ezt is tettük, közel 2 órán át teli tüdőből ordított.

Most akkor hagyjuk sírni, vagy ne? Azt ne írjátok, hogy egész nap abajgassuk, mert ez képtelenség.

2012. máj. 23. 11:46
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
38%
Én is köszönöm a lepontozást! Nah látjátok pont ezért (a sok elvakult, más helyzetébe bele sem gondoló, a gyerekét tökéletesen nevelő mintaanya miatt) törlöm most innen a regisztrációmat....Üdv!
2012. máj. 23. 16:55
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Már jobban ugy sem lehet lepontozni ugyhogy azért sztem azért irtak a kérdezőnek ilyen válaszokat mert alapbol a kérdésnél ugy beszél egy 4hónapos csecsemőről hogy üvölt mint egy fába szorult féreg aztán meg azt irta hogy képtelenség egésznap abajgatni..oké rossz tanácsot adott neki a védőnő és a többi..de sztem ez normáis h egy anyát érzékenyen érint hogy egy baba sir mert vmi nincs rendbe lehet hogy tényleg csak anyát akarja anya meg jól megtanitja neki hogy márpedig nem akkor figyelek rád amikor neked erre szükséged van..a fegyelmezéshez egyértelműen nagyon pici és védőnő ide vagy oda..ezt sztem ép ésszel is fel lehet mérni hogy egy nem forgo,nem mászó,nem kuszó,nem járo baba teljesen magatehetetlen és nem tud másképp jelezni csak sirással..mondjuk egy egyéves már odabujik anyához és mutatja hogy szeretetre van szüksége..de nem tom..én hülye vagyok nem értek ehhez nyilván! viszontvéleményem szerint ezért kapta a kérdező az ilyen tipusu válaszokat..
2012. máj. 23. 20:30
 33/37 anonim ***** válasza:
32%

Azért hihetetlen, hogy egyesek megsértődnek és előadják itt a nagyjelenetet, hogy törlik a regisztrációjukat, mert egyeseknek nem tetszik, hogy cserben hagyják a pici babájukat.

Nyugodtan töröld magad, én személy szerint nem foglak megsiratni és gondolom ezzel nem vagyok egyedül.

Egyszerűen nem értem, hogyan képes egy anya hagyni, hogy az a szerencsétlen pici baba hosszú perceken (esetleg órákon) keresztül könyörögjön az anyukájáért. Nekem a szívem szakadna meg.

Azt már többen is leírták, hogy egy ilyen kicsi baba még nem tud "hisztizni", nem tudja manipulálni az anyját, ha látszólag nincs semmi baja, akkor valószínűleg azért sír, mert babusgatásra vágyik.

De én azt sem fogadom el, ha a nagytesó miatt hagyják sírni a picit. A nagytesó már nagy, feltehetően nem teljesen hülye, így talán meg lehetne neki magyarázni, hogy a kisbabának hiába mondják, hogy várjon 5 percet, nem fogja érteni. A nagy viszont igen.

Aki meg azért rinyál, mert több gyereke van kis korkülönbséggel, segítség nélkül, annak pisztolyt fogtak a fejéhez, hogy sorban potyogtassa a gyerekeket? Gondolom nem, csak a mostani rendszer miatt így jár a legjobban anyagilag... Hát gratulálok az ilyen "anyukáknak"!

2012. máj. 24. 00:23
 34/37 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam vegig, csak valaszolok. Szerintem sem hagyd sirni, egy negy honapos baba nem fogja erteni, miert hagytad magara. Pszihologuspk szerint nem azt ered el vele, hogy nem fog sirni vagy, hogy nem kenyezteted el, hanem, hogy nem bizhat a szuleiben, legfokepp az anyjaban, illetve, hogy nem szamithat rajuk. Persze, most ezt nem erti, de tudatalatt elraktarozodik benne. En eleve nem a vedonore hallgatok, hanem tobb orvos velemenyet is kikerem minden babaval kapcsolatos ugyben es probalok konyvekbol, interneten szakirodalombol is tajekozodni. A vedonok sokszor tevedhetnek, de meg az orvosok is. Nem is ez a lenyeg. Ebben most nincs igaza a vedonodnek, sot! Nagyon tonkretenned a gyereked lelkivilagat a sirnihagyassal, nagyon negativan fog kihatni a pszihikai fejlodesere.

En sosem hagytam sirni, max. ha ki kellett rohannom wc-re vagy ilyesmi. Most 16 hos, de meg most sem hagyom sirni. Nem kenyeztetem el, foglalkozom vele. Egyebkent, ha hagyod sirni, pont, hogy nagyobb a valoszinusege, hogy siros lesz, mindenert sir majd, mert konnyen fogja elsirni magat megszokasbol.

Es nem kotozkodeskepp, de nem tudnam hasonlitani a gyermekemet egy fereghez... Kicsit furcsa a megfogalmazas.

Nekem ugy tunik, hogy inkabb szeretned sirni hagyni, mert ez az egyszerubb. Bocs, ha tevedek. En nagyon sajnalom a picit, tenyleg, meg minden picit, akit otthagynak egyedul sirni. Fel sem tudod fogni sajnos, mekkora streszt okozol benne!!!! Ha tudnad, soha eletedben nem hagynad sirni.... Azert remelem, meggondolod magad, hiszen a sajat pici babadrol van szo.

2012. máj. 24. 01:31
 35/37 anonim ***** válasza:
52%
Kedves 33-as válaszoló! A stílusodat inkább nem is kommentálnám. Senkinek nem fogtak pisztolyt a fejéhez, hogy akár egy gyereket is szüljön. Biztosan vannak neked is nehézségeid, amit jólesik kimondani, elpanaszolni, és ez nem "rinyálás". Nekem 2 kisfiam van, 2.5 éves a nagy 5 hónapos a kicsi. És bizony, van olyan szituáció, pl. a nagy éppen eszik, fenekét törlöm stb., amikor a kicsi bizony sír egy pár percet. Ezek gyakorlati dolgok, és nyilván el sem tudod képzelni, mert nincs 2 gyereked. és van olyan is, hogy a kicsi épp szopik, és a nagy sír, és neki kell várnia. Mivel nincs belőlem kettő, ilyenek sűrűn előfordulnak. De azt hiszem ezzel a hozzáállással inkább ne vállaljatok második babát.
2012. máj. 24. 12:12
 36/37 anonim ***** válasza:
87%
Én fel nem foghatom hogy hagyhattál két órán keresztül sírni egy 4 hónapos babát. Még a máséval sem tudnám megtenni nemhogy a sajátommal. Van neked szíved? Csak azt kívánom ha egyszer gondod lesz rád is szarjanak nagy ívben. Lehet lepontozni, de agyrém hogy egy felnőtt nő ilyet tegyen a gyerekével, csak mert a védődnő ezt mondja. Ember nem lehet ilyen hülye.
2012. máj. 24. 13:39
 37/37 anonim ***** válasza:
74%

Nekem is 4hónapos a lányom.

El nem tudom képzelni, hogy hogy lehet sírni hagyni egy ilyen pici babát.

2012. máj. 24. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!