Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sírni kéne hagynom?

Sírni kéne hagynom?

Figyelt kérdés

Babánk rendszeresen eljátssza azt, hogy minden különösebb ok nélkül üvölt, mint a fába szorult féreg. TÉNYLEG nincs semmi baja: mindig mindent végigpróbálunk, pedig ez nem más, mint a "foglalkozzatok már veleeeeeem" típusú hiszti. Valószínűleg kicsit a nagymama is ludas a dologban, ő mindig első nyikkre felveszi és abajgatja.

A védőnő azt tanácsolta, hogy tegyük be az ágyába, csukjuk rá az ajtót és hagyjuk sírni, mert nem szabad, hogy megszokja, hogy ha egyet nyikkan, rögtön minden kívánsága teljesül. Ezt is tettük, közel 2 órán át teli tüdőből ordított.

Most akkor hagyjuk sírni, vagy ne? Azt ne írjátok, hogy egész nap abajgassuk, mert ez képtelenség.

2012. máj. 23. 11:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
77%
Miért kellene sírni hagyni, ő egy gyerek aki így kommunikál, ha süket fülekre talál, akkor egy idő után nem megtanulja hogy ne sírjon, hanem csalódik abban, ami természetes, ha van valami,c sak a közelségedre vágyik, te ott vagy! Anya vagy, tégy belátásod szerint, én nem tudnám percekig sem hagyni sírni...
2012. máj. 23. 12:25
 12/37 anonim ***** válasza:
76%
Jééézusom! 6-os vagyok! egy 4 hónapos gyerekröl beszélünk? apááám.. hát mit csináljon ha nem sirással jelez h vmi nem jó? ennyi idős korba még simán bejön a figyelem elterelés..de egy ilyenpici gyereket nem szabad egyedül sirni hagyni azértmert sirt valamiért...ilyen gyökér védőnővel elég gáz de én tuti kiakadnék ha vki a 4hónaposomra aztmondaná hogy hagyjam sirni mert meg kell tanulnia hogy nem kaphat meg mindent!!! igenis kapjon meg mindent és tessék abajgatni egésznap!! még nem hiszem hogy olyan lehetetlen dolgokért sirna mint pl egy 1éves..ilyenkorban már tényleg sokmindent nem szabad..de mi az amiért sir és nem kaphatja meg egy4hónapos pici baba????tudom le fogsz pontozni..de kiakadtam..bocsánat nem szeretem a véleményem tukmálni másokra de nem birtam magamban tartani..
2012. máj. 23. 12:33
 13/37 anonim ***** válasza:
73%

4 hónapos babát, 2 órán át sírni hagyni? Nem szakadt meg a szíved? És ha a védőnő azt mondja ugorj ki az ablakon kiugrassz?

Nekem ez kicsit durva. 4 hónapos pici baba lehet csak azért sír mert rád van szüksége, azt szeretné, hogy szeretgesd meg, vagy, hogy csak fogd.

Tényleg nem bántani akarlak, de szerintem ne tedd ezt. Olyan hamar felnőnek, akkor majd sajnálni fogod, hogy nem tudod már a karodban tartani.

2012. máj. 23. 12:39
 14/37 anonim ***** válasza:
76%
NEM 4 HÓNAPOSAN KELL MEGTANULNIA , HOGY NEM KAP MEG MINDENT ELSŐ NYIKKANÁSRA!!!! - és később sem az sírni hagyós-szobába bezárós módszerrel kell ezt elérni, hanem sok szeretettel, türelemmel, elvégre ti szerettétek volna, hogy a világra jöjjön! Tudom mennyire fárasztó, hidd el, kislányom rettemtő hasfájós volt, szinte egész nap foglalkozni kellett vele, napi 2szer 20 percet aludt... könnyebb lehet azzal nyugtatni magad, hogy csak hisztizik, de hidd el ennyi idősen még nincs hiszti, csak anya hiány!
2012. máj. 23. 12:46
 15/37 Disi ***** válasza:
72%
Az én babóm is nagyon igényelte a társaságot ilyen idős korában, sőt még most is. Ő ilyen típus, nincs el egyedül, muszáj valakinek ott lenni vele a szobában. Azt már bánom így utólag, hogy nem vettem kendőt amiben magamra köthettem volna, csak kengurunk volt, az meg nem tartja olyan szorosan. Az én védőnőm mindig azt mondogatja, hogy nyugodtan el lehet rontani kicsit a gyereket, majd megjavítjuk :))) És azt is szokta mondogatni, hogy elkapatni sem lehet, csak hozzászoktatni dolgokhoz. De szerintem is túl pici még, ne hagyd sírni. Azzal pont azt az ősbizalmat rombolod le, ami most alakul ki közted és közte. Én olyankor csináltam meg mindent, mikor apa hazajött. De ha ott van a mama, akkor foglalja le ő, ha neked valamit meg kell csinálnod. A nagyiknak ez a dolguk, hogy kényeztessék az unokát :)))
2012. máj. 23. 12:57
 16/37 anonim ***** válasza:
35%
szerintem ne kapd fel rogton csak menj be hozza, beszelgess vele, foglalkozz vele.
2012. máj. 23. 13:10
 17/37 anonim ***** válasza:
77%

ez a sírni hagyás ilyen picinél úgy működik, hogy megtanulja, hiába sír, anya nem fog segíteni, így hát nem is fog sírni. na így kell antiszociális embert nevelni.

egy 4 hónapos kisbaba nem tud kisétálni a szobájából és azt mondani neked, anya, fáj a fogam, légyszi szeretgessél már meg, mert úgy jobb nekem!

így csak sírással tudja jelezni, hogy valami nem oké és azért mert végigzongorázol 10 dolgot, nem feltétlenül kerül kielégítésre az igénye.

igen, marha nehéz, de ha szereted a babád és egy kiegyensúlyozott kis emberkét akarsz aki majd később eljátszik magában, akkor bizony ugrani kell míg nem tudja másképp kifejezni magát!

túl lehet élni anélkül, hogy fél vagy akár 2 órát hagyjuk egyedül üvölteni szegénykét.

2012. máj. 23. 13:13
 18/37 anonim ***** válasza:
72%
Jééé! beindult a lepontozás..szinte már vártam:) mindenki aki nem hagyna sirni egy 4 hnapos egy Sz@r ember mi? miért is abajgatnád a babádat..azért szülted a világra hogy aztán ne foglalkozz vele és ne elégitsd ki az igényeit.. komolya botrány ami itt megy..és egy 4hónapos gyerek amugy még nem üvölt mint a fába szorult féreg..az majd csak később jön de ilyen hasonlatot talált csak a kérdező a babájára ez szégyen amugy majd a védőnő lehet az 1éves gyerekedre meg aztmondja verd el mert akkor majd megtanulja hogynem szabad..meg teszed majd?.én mindenkit felpontozok! baromira eldurrant az agyam ezen a lepontozáson már megint
2012. máj. 23. 13:30
 19/37 anonim ***** válasza:
83%

Most még nincs szüksége az anyai szigorra, viszont az anyai szeretetre/közelségre annál inkább!!!

A babád 2 órán keresztül tele torokból könyörgött érted!!! Ez nem hiszti kedvesem!! - majd kb. 10 hónap múlva megtudod mi a hiszti!! Ő csak az anyukáját akarja. :(

2012. máj. 23. 13:42
 20/37 A kérdező kommentje:

Vannak játékai, csörgői, minden. Ezek egy darabig tényleg lekötik, de ez sem 100% hatékony megoldás.

A hasznos válaszokat köszönöm.

Aki majdnem az összes választ lepontozta, az meg tudná nekem mondani, hogy miért tette? Mert szerintem van itt egy szótlan lepontozóember, aki viszont nem írja le, hogy ha, hogy nem ért egyet a többiekkel, akkor mit gondol? Komolyan érdekel ennek az illetőnek a véleménye is! Kérlek, írd le!

2012. máj. 23. 13:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!