Sírni kéne hagynom?
Babánk rendszeresen eljátssza azt, hogy minden különösebb ok nélkül üvölt, mint a fába szorult féreg. TÉNYLEG nincs semmi baja: mindig mindent végigpróbálunk, pedig ez nem más, mint a "foglalkozzatok már veleeeeeem" típusú hiszti. Valószínűleg kicsit a nagymama is ludas a dologban, ő mindig első nyikkre felveszi és abajgatja.
A védőnő azt tanácsolta, hogy tegyük be az ágyába, csukjuk rá az ajtót és hagyjuk sírni, mert nem szabad, hogy megszokja, hogy ha egyet nyikkan, rögtön minden kívánsága teljesül. Ezt is tettük, közel 2 órán át teli tüdőből ordított.
Most akkor hagyjuk sírni, vagy ne? Azt ne írjátok, hogy egész nap abajgassuk, mert ez képtelenség.
4 hónapos babát, 2 órán át sírni hagyni? Nem szakadt meg a szíved? És ha a védőnő azt mondja ugorj ki az ablakon kiugrassz?
Nekem ez kicsit durva. 4 hónapos pici baba lehet csak azért sír mert rád van szüksége, azt szeretné, hogy szeretgesd meg, vagy, hogy csak fogd.
Tényleg nem bántani akarlak, de szerintem ne tedd ezt. Olyan hamar felnőnek, akkor majd sajnálni fogod, hogy nem tudod már a karodban tartani.
ez a sírni hagyás ilyen picinél úgy működik, hogy megtanulja, hiába sír, anya nem fog segíteni, így hát nem is fog sírni. na így kell antiszociális embert nevelni.
egy 4 hónapos kisbaba nem tud kisétálni a szobájából és azt mondani neked, anya, fáj a fogam, légyszi szeretgessél már meg, mert úgy jobb nekem!
így csak sírással tudja jelezni, hogy valami nem oké és azért mert végigzongorázol 10 dolgot, nem feltétlenül kerül kielégítésre az igénye.
igen, marha nehéz, de ha szereted a babád és egy kiegyensúlyozott kis emberkét akarsz aki majd később eljátszik magában, akkor bizony ugrani kell míg nem tudja másképp kifejezni magát!
túl lehet élni anélkül, hogy fél vagy akár 2 órát hagyjuk egyedül üvölteni szegénykét.
Most még nincs szüksége az anyai szigorra, viszont az anyai szeretetre/közelségre annál inkább!!!
A babád 2 órán keresztül tele torokból könyörgött érted!!! Ez nem hiszti kedvesem!! - majd kb. 10 hónap múlva megtudod mi a hiszti!! Ő csak az anyukáját akarja. :(
Vannak játékai, csörgői, minden. Ezek egy darabig tényleg lekötik, de ez sem 100% hatékony megoldás.
A hasznos válaszokat köszönöm.
Aki majdnem az összes választ lepontozta, az meg tudná nekem mondani, hogy miért tette? Mert szerintem van itt egy szótlan lepontozóember, aki viszont nem írja le, hogy ha, hogy nem ért egyet a többiekkel, akkor mit gondol? Komolyan érdekel ennek az illetőnek a véleménye is! Kérlek, írd le!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!